Izbori 2018

Rezultati za Parlament BiH: HDZ BiH ima 14,540 glasova

Još uvijek nema službenih rezultata Središnjeg izbornog povjerenstva ni za jednu razinu vlasti u BiH osim za Predsjedništvo BiH. Rezultati su nepotpuni i neslužbeni.
Vijesti / Politika | 08. 10. 2018. u 08:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HDZ BiH osvojio je 14 tisuća i 540 glasova za Zastupnički dom Parlamenta BiH i time je po broju glasača peta stranka, prema SDA-ovoj aplikaciji. Podsjećamo, još uvijek nema službenih rezultata Središnjeg izbornog povjerenstva ni za jednu razinu vlasti u BiH osim za Predsjedništvo BiH. Rezultati su nepotpuni i neslužbeni.

Prema podacima kojima raspolaže Stranka demokratske akcije, na osnovu prebrojanih 208.000 glasova za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, upravo je ova politička stranka dobila najveći broj glasova. Slijedi je SDP BiH. 

Stranka demokratske akcije je dobila povjerenje 71.208 birača, dok je Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine dobila 33.375 glasova.

Demokratska fronta je trenutno trećeplasirana sa 21.378 glasova.

Četvrtoplasirani je Savez za bolju budućnost, dok je Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine na petom mjestu. 

SIP je objavio i prve nepotpune rezultate za Predsjedništvo BiH. Šefik Džaferović, kandidat SDA pobjednik u utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. DF-ov Komšić je po treći put bošnjačkim glasovima osvojio mandat hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Uvjerljivu pobjedu bilježi Milorad Dodik za srpskog člana Predsjedništva BiH.

SIP je u ponoć na press konferenciji rekao kako će informacije o drugim razinama vlasti u BiH biti dostupni između 8 i 9 sati. 

Kopirati
Drag cursor here to close