Vrijeme curi

Repriza na vidiku: Kad ćemo dobiti vlast?

Dosadašnji rekord u čekanju na formiranje vlasti drži 2010. godina, kada je nakon općih izbora strankama za dogovor trebalo čak 15 mjeseci.
Vijesti / Politika | 12. 11. 2018. u 09:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počeo je i službeni zakonski rok od 30 dana za formiranje vlasti u Bosni i Hercegovini, objavila je Federalna televizija podsjetivši kako je Središnje izborno povjerenstvo BiH potvrdilo rezultate izbora.

''Stranke su uvelike počele međusobne konsultacije u vezi s eventualnim formiranjem vlasti. Pitanje je hoćemo li i ovaj put mjesecima čekati na formiranje vlasti?'', navodi Federalna televizija.

Televizija podsjeća kako dosadašnji rekord u čekanju na formiranje vlasti drži 2010. godina, kada je nakon općih izbora strankama za dogovor trebalo čak 15 mjeseci. Razlozi su gotovi isti kao oni koje imamo danas. I tada je bilo pitanje tko je legitimni predstavnik Hrvata. Podsjećamo, i tada je člana Predsjedništva BiH izabran Željko Komšić. I tada se velika rasprava vodila upravo o popuni Doma naroda Federalnog parlamenta. Nije pomogao ni OHR-ov pokušaj medijacije.

Video: Koliko ćemo čekati na formiranje vlasti?
Kopirati
Drag cursor here to close