Dopune zakona

Reguliraju se plaće i naknade u pravosuđu

Iz proračuna institucija BiH isplaćeno je više od tri milijuna KM na ime ovih naknada zbog dobijenih presuda za ostvarivanje prava iz radnog odnosa zaposlenih u pravosuđu u skladu sa odlukama Ustavnog suda BiH.
Vijesti / Politika | 30. 01. 2020. u 16:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prijedlog zakona o dopunama Zakona o platama i drugim naknadama u sudskim i tužiteljskim institucijama na razini Bosne i Hercegovine, kojim se provode dvije odluke Ustavnog suda BiH, utvrđene su u četvrtak na sjednici Vijeće ministara BiH.

Dopunama Zakona sudcima, tužiteljima i određenim kategorijama stručnog osoblja u pravosudnim institucijama na razini BiH uvode se naknade na ime toplog obroka, prevoza sa posla i na posao, smještaja i odvojenog života u skladu sa odredbama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH i pratećim podzakonskim aktima.

Pročitajte još

Iz proračuna institucija BiH isplaćeno je više od tri milijuna KM  na ime ovih naknada zbog dobijenih presuda za ostvarivanje prava iz radnog odnosa zaposlenih u pravosuđu u skladu sa odlukama Ustavnog suda BiH. 

Za provođenje ovog zakona potrebno je izdvojiti 1.187.873,00 KM na godišnjoj razini, a za procjenu potrebnih dodatnih financijskih sredstava korištene su odredbe odluka Vijeća ministara kojim je reguliran način i postupak ostvarivanja ovih naknada za zaposlene u institucijama Bosne i Hercegovine.

 

Ministarstvo pravde BiH dostaviće Prijedlog zakona Parlamentarnoj skupštini BiH na razmatranje po osnovnom zakonodavnom postupku.

Kopirati
Drag cursor here to close