Nitko ni s kim

Rat se nastavlja: Tko to nema pojma o formiranju vlasti u HNŽ?

HDZ BiH navodi kako je na posljednjim međustranačkim razgovorima nudio prijedlog izbora zamjenika predsjedatelja Skupštine iz reda srpskog naroda…
Vijesti / Politika | 24. 04. 2019. u 13:34 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U svom priopćenju SDA, u nedostatku argumentacije, obmanama pokušava javnosti objasniti opstrukciju i blokadu rada Skupštine HNŽ-a, navodeći kako zamjenik predsjedatelja Skupštine gosp. Tomislav Martinović krši međustranački dogovor o navodnom imenovanju Šerifa Špage iz SDA za predsjedavajućeg Skupštine'', navodi se u reagiranju Županijskog odbora HDZ-a BiH povodom reagiranja SDA na pressicu Kluba Hrvata u Skupštini HNŽ-a.

 Pročitajte još

''Navodeći kako je navodno kršenje dogovora o Špaginom izboru za predsjedatelja razlog opstrukcije rada Skupštine, Županijski odbor SDA HNŽ zanemaruje činjenicu da je do sada samo jedan politički dogovor u toj županiji postignut i proveden, a odnosi se na izbor dvojice zamjenika predsjedatelja Skupštine Hercegovačko — neretvanske županije'', navodi HDZ.

Dodaju kako je istina da je HDZ BiH Hercegovačko — neretvanske županije na posljednjim međustranačkim razgovorima nudio prijedlog izbora zamjenika predsjedatelja Skupštine iz reda srpskog naroda, te potom imenovanje predsjedavajućeg Skupštine i mandatara Vlade.

''Na našu žalost, do danas, njihovi predstavnici nisu poduzeli dogovorene korake, niti pokušali sazvati sjednicu Skupštine. Po tome je vidljivo da nisu ni prihvatili naš prijedlog o dogovoru.  Posebice nas žalosti nagla neinformiranost zastupnika SDA o ustavnom i poslovničkom djelovanju Skupštine, pa ih još jednom moramo upoznati kako Skupština može privremeno funkcionirati i s dvojicom zamjenika predsjedatelja, što su donedavno znali jer su i dvije prethodne sjednice Skupštine ovom mandatu na taj način održane'', navodi HDZ BiH iz HNŽ-a.

Podsjećamo, Tomislav Martinović, zamjenik predsjedatelja Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije na konferenciji za medije povodom krize u uspostavi županijske vlasti rekao je kako ''neke silnice žele ovdje stvoriti neko izvanredno stanje''.

''Posve je jasno da ovakav način na koji radi Skupština HNŽ nije dobar da je skupština u blokadi i da netko mora preuzeti odgovornost za ovakvo stanje'', rekao je Martinović pojasnivši kako Šerif Špago, dopredsjedatelj iz reda SDA kao razlog za nesazivanje sjednice navodi to da nije izabran predsjedavajući.

Potom je reagirala županijska SDA koja je rekla ''zastupnici Kluba Hrvata u Skupštini HNŽ navodima na press konferenciji izvršili su klasičnu zamjenu teza, iako su svjesni da u ovom trenutku nije moguće na zakonit način sazvati sjednicu Skupštine''.

Kopirati
Drag cursor here to close