Teške riječi

Rat priopćenjima koalicijskih partnera u Sarajevu

Što se događa među koalicijskim partnerima u Sarajevu?
Vijesti / Politika | 06. 08. 2020. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''SBB više neće bezrezervno slijediti kadrovsku politiku DF-a'', objavio je u jutrošnjem priopćenju SBB, povodom priopćenja DF-a, u kojem se kritizira SBB, jer ne želi podržati  jednog kako kažu ''anonimusa za novog ministra zdravstva u Vladi Kantona Sarajevo''.

SBB podsjeća kolege iz DF-a da više neće bezrezervno podržavati njihove kandidate.

''Razlog je veoma jednostavan: prethodni ministar je u svojoj biografiji imao upisan direktorski mandat na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, imao je zvanje univerzitetskog profesora i važio je kao referentni stručnjak, pa je, ipak, veoma neslavno završio svoj mandat'', navodi se u priopćenju SBB-a.

Nakon ovog SBB-ovog priopćenja da ne želi podržati kadar DF-a za novog ministra zdravstva u Vladi Kantona Sarajevo, stigao je odgovor Demokratske fronte.
Tako svoje saopćenje DF počinje rečenicama: "Do podne pozicija, od podne opozicija", te "Tri mjeseca ministar, pa kada je vidio šta mu je posao, čovjek odustao", aludirajući na bivšeg ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića.

"Tvrdi da nije ni sa kim u koaliciji, pogotovo sa SDA i DF-om, a nijednu poziciju njegovi partijski kadrovi nisu napustili! Od brojnih direktorskih, ministarskih i inih mjesta od kantona do države BiH! Napada Komšića i predsjednika SIP-a pa tako jednim udarcem ubija dvije muhe, osporavajući legitimitet i jednog i drugog, a zapravo još jednom, ali nikada direktnije, uvlači se pod skute Čovića i Dodika. Hipohondar, ko biva zabrinut za moguće posljedice korone, udara po zdravstvu, a istovremeno koči imenovanje ministra istog tog zdravstva, jer je, po caru Trojanu riječ o 'anonimusu'!! A ko biva Trojan je taj koji udara certifikat i doktorima, da ne spominjemo koliko je takva izjava uvreda za svakog normalnog čovjeka, pa i za ljekara", navode iz DF-a šaljući SBB-u oštru poruku.

Kopirati
Drag cursor here to close