General Stanko Sopta

Rat je počeo na Pologu

Na svečanoj akademiji povodom Dana hrvatskih branitelja Grada Širokog Brijega, general Stanko Sopta kazao je da je rat počeo na Pologu.
Vijesti / Politika | 08. 05. 2019. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan hrvatskih branitelja Grada Širokog Brijega obilježen je u utorak nizom svečanosti.

Program obilježavanja počeo je svetom misom, zatim mimohodom sa stijegovima ratnih postrojbi te svečanom akademijom u kinu Borak na kojoj je, između ostalih, govorio general zbora HVO-a Stanko Sopta Baja koji je istaknuo da je rat počeo na Pologu gdje su goloruku Širokobriježani 7. svibnja 1991. godine zaustavili kolonu tenkova JNA.

''7. svibnja goloruki smo stali pred čeličnu kolonu omrznute JNA koja nas je krenula porobiti i dokrajčiti. Rat je počeo na Pologu. S Pologa se krenulo u boj za dom časni i slobodu zlatnu. I zato je dostojno i pravedno da je 7. svibnja dan širokobrijeških branitelja. Tu se stalo i tu se palo, tu se počelo i rodilo sve što danas imamo'', istaknuo je u svom govoru general Sopta.

Također, na svečanoj akademiji premijerno je prikazan dokumentarni film o sudjelovanju Širokobriježana u ratnim zbivanjima tijekom Domovinskog rata. Film je pripremila produkcijska kuća ''Kadar'' iz Širokog Brijega.

Inače, u srijedu, 8. svibnja, u 18:00 sati s Pologa će prema Širokom Brijegu krenuti tradicionalni mini-maraton koji se trči u sjećanje na obljetnicu zaustavljanja tenkova.

Kopirati
Drag cursor here to close