Prvo soliranje

Raskol na vidiku? HNS na jednu, Ćane Primorac na drugu stranu

Primorac se zajedno sa stranačkim kolegama izdvojio u jednu stranu, dok su stranke okupljene oko HNS-a slušale govore okupljeni zajedno, na jednom mjestu.
Vijesti / Politika | 07. 06. 2018. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reći će mnogi kritičari najavljene koalicije u kojoj će boje HNS-a braniti i HSP BiH kako su kritike urodile plodom pa da  je došlo do raskola u koaliciji njakon što su izaslanstva HNS-a i HSP-a odvojeno položili vijence i odvojeno stajali na ceremoniji obilježavanja Lipanjskih zora u Počitelju.

Foto: Bljesak.info / Izaslanstvo HNS-a BIH na polaganju vijenaca u Počitelju

Iako je nedavno vraćen pod krilo HNS-a, unatoč žestokom protivljenju velikog broja članova HDZ-a BIH, kojega je nazivao kriminalnom organizacijom prije samo par godina, Primorac je u četvrtak u Čapljini položio vijenac sam, dok su sve stranke okupljene oko HNS-a položile jedan vijenac.

Čaki nakon svečanosti polaganja vijenaca Primorac se zajedno sa stranačkim kolegama izdvojio u jednu stranu, dok su stranke okupljene oko HNS-a slušale govore okupljeni zajedno, na jednom mjestu. Kritičarima dovoljan motiv za razvoj priče o labavoj koaliciji.

Foto: Bljesak.info / Stanko Ćane Primorac sa izaslanstvom u Počitelju

Može se i ''potegnuti'' pitanje ispred koga je Primorac položio vijenac,  s obzirom da Hrvatska stranka prva BiH priopćila kako u odluci Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, od 31. svibnja 2018. godine, stoji da jedino Hrvatska stranka prava BiH, predsjednika Nikole Raguža, ima pravo koristiti ovo ime na Općim izborima 2018. godine. Unavedenoj Odluci obvezuje se Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine, predsjednika Stanka Primorca, da u roku od dva dana izmijeni naziv stranke koji neće biti sličan sadašnjem.

Podsjećamo, Primorčev HSP u grupi je stranaka s kojima je u središnjici HDZ-a BiH održan sastanak povodom predstojećih izbora.

Tada je priopćeno kako ''sve stranke trebaju krenuti u proces odabira kandidata za izborne liste, kako bi se poštovali vremenski rokovi i izborne aktivnosti''. Na sastanku je razgovarano i o nazivu koalicije, sloganima i porukama koje će se koristiti u kampanji.

Zaključeno je kako izborni stožeri svih stranačkih razina moraju surađivati u nastavku kampanje, te je još jednom upućen poziv drugim strankama HNS-a da zajednički u okviru Hrvatskog narodnog sabora iziđu na izbore. 

Kopirati
Drag cursor here to close