Podržat će skupštinsku većinu

Raskol: Dio SDS-a ulazi u vlast u RS i na državnom nivou

Nisu decidno precizirali da se radi o koaliranju sa SNSD-om, ali jasno je da će dobojsko krilo SDS-a podržati buduću Vladu RS.
Vijesti / Politika | 01. 11. 2018. u 17:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Anadolija

Tri izaslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske podržat će skupštinsku većinu, a Obren Petrović koji je dobio mandat u PS BiH prihvatiti poziv novoizabranog srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika za formiranje široke srpske koalicije na nivou Bosne i Hercegovine, priopćeno je to nakon sjednice Grdaskog odbora SDS-a Doboj.

Traže odgovornost rukovodstva, ali i lidera SDS-a Vukote Govedarice za poraz na izborima. Sebe smatraju pobjednicima na svim frontovima, te će kažu shodno tome i biti većina na svim nivoima.

Nisu decidno precizirali da se radi o koaliranju sa SNSD-om, ali jasno je da će dobojsko krilo SDS-a podržati buduću Vladu RS.

U prijedlogu zaključaka GO SDS Doboj traži i prijevremene izbore u SDS jer je stranka "zbog lošeg rukovođenja " ostvarila najlošije rezultate, prenosi N1.

Dobojlije traže i da se preispitaju ranija isključenja iz SDS-a.

Kuloarske priče u Banjaluci govore, da bi "dobojski SDS" mogao imati jednog ministra u Vladi RS.

Danas je predsjednik RS Milorad Dodik rekao da će mandatar za sastav nove Vlade biti Radovan Višković.

Za svo to vrijeme DNS, koji je imao izborni rast, suočava se da njegove akcije na političkoj burzi sve manje vrijede, a njihov ostanak u Vladi i u kojem kapacitetu je nepredvidiv.

Kopirati
Drag cursor here to close