Prozivka

Raguž: Što je Čović bez Komšića i obrnuto?

Predsjednik HRS-a naglasio je kako hrvatsko pitanje još uvijek nije riješeno te ponovio kako će HRS predložiti zajedničkog kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.
Vijesti / Politika | 13. 09. 2021. u 18:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke, kazao je kako nema većih boraca za "unitarnu Bosnu i Hercegovinu od HDZ-a i njegovog vodstva".

Raguž ističe kako se stavlja znak jednakosti između hrvatskog problema i HDZ-a BiH. 

"Problemi Hrvata nisu problem najjače hrvatske stranke u BiH. Jer da jesu, HDZ ima sve alate da to riješi. Hrvatski narod je činjenično diskriminiran u odnosu na druga dva naroda. HDZ BiH ništa ne radi da bi ustavno-pravno riješio diskriminaciju Hrvata. HDZ nema čime izaći na izbore bez ovog pitanja. Što je Dragan Čovića bez Željka Komšića i obrnuto? Problem je što se stavlja taj znak jednakosti između problema hrvatskog naroda i HDZ-a. Nema većih boraca za unitarnu Bosnu i Hercegovinu od HDZ-a i njegovog vodstva", kazao je Raguž.

On ističe kako su "apsolutni cilj političkog vodstva Hrvata fotelje i pozicije" te kako "unatoč činjenici da je HDZ BiH zauzeo sve najjače pozicije, pozicija hrvatskog naroda se nije poboljšala", prenosi N1

Predsjednik HRS-a naglasio je kako hrvatsko pitanje još uvijek nije riješeno te ponovio kako će HRS predložiti zajedničkog kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

"Mi ćemo, ukoliko ne dođe do izmjene Izbornog zakona ili bojkota, predložiti zajedničkog kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. To bi bila poruka da Hrvati više neće dopustiti majorizaciju. Za sve ostale razine Hrvatska republikanska stranka ide samostalno, bez ulaska u koalicije", poručio je Raguž.

Podsjetimo, HRS je u ponedjeljak otvorio prvu podružnicu stranke u Srebreniku što predstavlja prvu njovovu podružnicu u Tuzlanskom kantonu.

Na čelo podružnice izabran je Goran Marković, koji je imenovan i za povjerenika HRS-a u cijelom Tuzlanskom kantonu.

Kopirati
Drag cursor here to close