Krađe

Raguž: Prodani birački odbori i nevažeći listići na Jugu

''Valjalo bi priupitati i hrvatske stranke koje su dale biračke odbore strankama bošnjačkog korpusa zašto su to napravili i što su radili njihovi promatrači na tim mjestima'', rekao je Raguž.
Vijesti / Politika | 21. 12. 2020. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na dosta biračkih mjesta su uneseni podaci s područnih lista a nisu s gradske liste što stvara prostor za sumnju da postoje određene manipulacije jer se zapisnici dostavljaju zajedno, rekao je za Bljesak.info Slaven Raguž čelnik Hrvatske republikanske stranke.

''Valjalo bi dati odgovor na pitanje kako to da su uneseni podaci iz jednog zapisnika a nisu iz drugog ako se zajedno predaju'', rekao je Raguž i dodao kako je to je izraženije na ''najranjivijim područjima'' kao što su su Jug i Zapad.

''Na drugim biračkim mjestima ima malo veći broj od prosjeka nevažećih listića u izbornoj jedinici Jug pa je moguće da je došlo do nekih manipulacija. Valjalo bi priupitati i hrvatske stranke koje su dale biračke odbore strankama bošnjačkog korpusa zašto su to napravili i što su radili njihovi promatrači na tim mjestima'', rekao je Raguž.

Podsjećamo, i HNS i HDZ BiH priopćili su kako su se iza 19 sati vršile nepravilnosti i to uz pomoć Središnjeg izbornog povjerenstva.

Iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH za Bljesak.info je rečeno kako ne mogu komentirati ove navode jer postoje točno određene procedure žalbe stranaka o izbornom procesu koje su, kako navode, strankama jako dobro poznate.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close