Uvažen zahtjev

Radončićev sud prekinuo sjednicu Doma naroda

Fahrudin Radončić je obavijestio Dom da danas u 14 sati ima obavezu pred Sudom BiH.
Vijesti / Politika | 21. 03. 2018. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je, na zahtjev izaslanika iz Kluba bošnačkog naroda Fahrudina Radončića, prekinuo današnju sjednicu koja će biti nastavljena  sutra.

Naime, nakon polusatne pauze koja je data na zahtjev Kluba hrvatskog naroda, sjedica je nastavljena, a izaslanik Fahrudin Radončić je obavijestio Dom da danas u 14 sati ima obavezu pred Sudom BiH.

''U tom smislu, ja se pozivam na Poslovnik, član 23.stav 1 alineja j., da predsjedavajući Doma stvara pretpostavke za potpuno ostvarivanje prava i obavljanje dužnosti izaslanika u Domu, u okviru nadležnosti Doma. S obzirom da svako od nas praktično predstavlja 20 posto svog nacionalnog, odnosno narodnog kapaciteta, molim vas da vodite računa o tome'', kazao je Radončić te je predložio da Dom nastavi s radom sutra ili neki drugi dan.

Nakon konzultacija članova Kolegija Doma naroda, predsjedavajući Doma Ognjen Tadić je priopćio izaslanicima da je većinski stav u Kolegiju da se uvaži zatijev izaslanika Fahrudina Radiončića.

''Shodno tome objavljujem da ćemo rad po ovoj sjednici nastaviti ujutro u 10 sati i zaključujem današnje zasjedanje'', kazao je Tadić.

Sjednica je prekinuta prilikom razmatranja zahtjeva Kluba hrvatskog naroda da se Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o kaznenom postupku BiH razmatra po hitnoj zakonodavnoj proceduri.

Kopirati
Drag cursor here to close