Čemuonda bavljenje politikom?

Radončića ne zanima vlast

Radončić kaže kako je SBB već napustio državnu razinu vlasti te da su stranci SDA uredno i principijelno vratili Ministarstvo sigurnosti BiH.
Vijesti / Politika | 08. 06. 2020. u 08:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nismo i nećemo biti dio te nerealne i propagandističke priče", izjavio je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić i bivši ministars sigurnosti BiH.

Naime, Radončić je komentirao najave da bi SBB sa SDP-om i HDZ-om mogao formirati vlast u Federaciji BiH te istaknuo kako njegovu stranku ne zanima ulazak u Vladu FBiH.

"Ovih dana, ničim izazvani s naše strane, pojedinci bez ikakvog povoda (osim ako možda ne žele skretanje pažnje javnosti s afere 'Respiratori'), javno priopćavaju insinuacije i šalju poruke SDP-u i SBB-u da ove dvije stranke ne treba da prave koalicijsku većinu s HDZ-om u tobožnjem preuzimanju Vlade FBiH. Pa, valjda se i mi iz SBB-a tu nešto pitamo'', naveo je čelnik SBB-a.

Dodao je kako je SBB već napustio državnu razinu vlasti te da su stranci SDA uredno i principijelno vratili Ministarstvo sigurnosti BiH."Nema razloga da se drugačije ponašamo na entitetskoj razini. Još preciznije, uopće nas ne zanima da budemo u novoj Vladi FBiH. Kao što nas ne zanimaju ni imaginarni strahovi vrha SDA ili sve grublje podvale paraobavještajnih centara SBB-u. Naše je precizno političko stajalište da novu vlast na razibi Federacije BiH, treba činiti SDA s DF-om i Bijedićevim i drugim 'preletačima'. Tu je i nezaobilazni 30-godišnji strateški partner SDA - HDZ", rekao je Radončić.

Navodi kako oni zajednički imaju sasvim dovoljan broj zastupničkih ruku da imenuju novu Vladu FBiH i formiraju entitetsku vlast po vertikali.

"Mi ih pozivamo da to što prije učine i, nakon dvije godine kašnjenja, napokon implementiraju izborne rezultate iz 2018. godine", poručio je Radončić putem društvenih mreža.

 

Kopirati
Drag cursor here to close