Ugrožena sigurnost?

Radončić traži ispitivanje direktora OSA-e zbog uvoza 'dugih cijevi'

Treba utvrditi zašto Mehmedagić nije uopće upoznao partnerske službe demokratskih i prijateljskih država s namjerama MUPRS-a, naveo je Radončić.
Vijesti / Politika | 22. 02. 2018. u 15:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radončić zabrinut zbog naoružavanja MUP-a RS-a

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić uputio je zahtjev rukovoditeljima Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Bariši Čolaku i Safetu Softiću da što prije sazovu sjednicu te komisije radi utvrđivanja odgovornosti direktora OSA-e Osmana Mehmedagića zbog ugrožavanja nacionalne sigurnosti uvozom 2.500 dugih cijevi za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske, priopćeno je iz SBB-a.

Na taj uvoz je direktor OSA-e dao službeno i pozitivno mišljenje, što je potvrđeno i priopćenjem koje je OSA uputila javnosti, napominje Radončić koji je i izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH te član Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije.

Radončić smatra neophodnim da Komisija ispita direktora OSA-e i utvrdi činjenice je li prije davanja mišljenja, a zbog potencijalnog ugrožavanja nacionalne sigurnosti, sa svojim nalazima i procjenama upoznao Izvršni obavještajni odbor na čelu s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Uz to, treba utvrditi zašto Mehmedagić nije uopće upoznao partnerske službe demokratskih i prijateljskih država s namjerama MUPRS-a, naveo je Radončić. 

Kopirati
Drag cursor here to close