Lider SBB-a

Radončić: Podjela Mostara nadvoje je podjela BiH natroje

''Ja mislim da možemo dati novu snagu jedinstvenog Mostara, da ovo može biti točka spajanja Federacije, da će to biti vlast koja brine o sudbini ovog grada, a ne o podjeli proračuna i najvažnije je da svi građani izađu, glasaju...''
Vijesti / Politika | 14. 12. 2020. u 16:23 Avaz

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fahrudin Radončić, lider SBB-a BiH, danas je posjetio Mostar. On je, uoči predstojećih lokalnih izbora u najvećem gradu na Neretvi, koji će biti održani u nedjelju, 20. prosinca, u Centru za kulturu održao sastanak s predstavnicima ''Koalicije za Mostar 2020'', koju čine SDA, SBB, DF, SBiH i BPS.

''Vi znate da sam ja prije nekoliko mjeseci predložio da idemo sa ovom koalicijom. Ja mislim da možemo dati novu snagu jedinstvenog Mostara, da ovo može biti točka spajanja Federacije, da će to biti vlast koja brine o sudbini ovog grada, a ne o podjeli proračuna i najvažnije je da svi građani izađu, glasaju i daju povjerenje onima za koje misle da će ga opravdati i da je vrijeme konflikata nešto iz čega smo naučili da to ovaj grad košta zaostajanja, podjele i tako dalje. Mi smo davno rekli: ''Mostar nadvoje znači podjela Bosne i Hercegovine natroje'' i mi to ne treba da dozvolimo'' - kazao je Radončić u izjavi za novinare uoči sastanka.

Sastanku je prisustvovao i nositelj gradske liste Koalicije, dr. Zlatko Guzin, koji je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je formirana ovakva koalicija.

''Riječ je o respektabilnim strankama i kandidatima na našim listama. Nisam političar i politička ličnost, ali sam, na molbu predstavnika svih stranaka Koalicije, prihvatio ovu ulogu, da budem nositelj gradske liste, jer to smatram svojom obavezom prema ovom gradu i prema ljudima koji u njemu žive. Nadam se da ću, koliko je god u mojoj moći, pomoći i učiniti sve da postignemo najprije što bolji rezultat, a onda, nakon izbora, da odmah krenemo na posao i da zajedno radimo'' - obratio se dr. Guzin na sastanku.

Kopirati
Drag cursor here to close