Sud BiH

Radončić oslobođen po svim točkama optužnice

Sud Bosne i Hercegovine danas je prvostupanjskom presudom oslobodio krivnje Fahrudina Radončića, Bakira Dautbašića, Bilsenu Šahman i Zijada Hadžijahić po svim točkama.
Vijesti / Politika | 16. 05. 2018. u 13:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fahrudin Radončić, lider SBB-a, oslobođen je krivnje po svim točkama optužnice. Sud Bosne i Hercegovine danas je prvostupanjskom presudom oslobodio krivnje Fahrudina Radončića, Bakira Dautbašića, Bilsenu Šahman i Zijada Hadžijahić po svim točkama.

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 15. veljače 2016. godine optužnicu koja  tereti optužene Fahrudina Radončića i Bakira Dautbašića da su počinili kazneno djelo udruživanje radi činjenja kaznenih djela - ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Optuženu Bilsenu Šahman da je počinila kazneno djelo udruživanje radi činjenja kaznenog djela ometanje rada pravosuđav, a optuženog Zijada Hadžijahića da je počinio kazneno djelo udruživanje radi činjenja kaznenih djela i kaznenih djela - ometanje rada pravosuđa primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, prenose Nezavisne.

Radončić je izjavio kako je današnja presuda pobjeda za sve građane BiH koji shvaćaju da neovisan sud ipak ima snage, hrabrosti i profesionalizma da jednako tretira i tužiteljstvo i obranu, te donese pravičnu presudu.

Osim Radončića, oslobođeni su i Bakir Dautbašić, Bilsena Šahman i Zijad Hadžijahić uz obrazloženje da nije bilo dokaza da su počinili bilo kakvo krivično djelo, odnosno nije dokazano da se "radi o udruživanju radi činjenja djela ometanja rada pravosuđa, davanja i primanja nagrade za trgovinu utjecajem".

''Dogodilo se ono što smo od početka tvrdili da smo nevini ljudi i žrtve jedne montirane obiteljske optužnice. Pokazano je da nema elemenata za naš krivični progon, da se u jednom fer sudskom postupku dokazalo da osim želje da se mi politički eliminiramo ne postoji niti jedan drugi dokaz ni zakonski motiv da budemo procesuirani'', rekao je Radončić.

Njegov odvjetnik Asim Crnalić očekuje da će se Tužiteljstvo BiH uskoro žaliti s obzirom na "zainteresiranost za progon Radončića i drugih". Za to imaju zakonski rok 15 dana od izricanja presude.  

''Tužiteljstvo nije imalo dokaze jer su pogrešno postavili optužbu. Bili su uvjereni da su naši branjenici krivi. Obrani je trebalo manje vremena da dokaže da su u krivu'', istaknuo je Crnalić.

Kopirati
Drag cursor here to close