Bivši

Radončić o ponudama, Mostaru, Bakiru i Seki, homoseksualizmu…

Rekao je da je SBB dovoljno veliki politički projekt koji može i treba ići na lokalne izbore, a da ne zavisi od osobnog autoriteta predsjednika.
Vijesti / Politika | 26. 06. 2020. u 09:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Imamo mi ponuda, ali idemo solo. Prošle izbore, kada su me vodili s lisicama na rukama, osvojili smo 170 općinskih mandata, možete misliti koliko će SBB biti sada jak. Mislim da će sve velike stranke ići samostalno na izbore'', rekao je Predsjednik Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić u emisiji Centralni dnevnik Face TV-a.

Rekao je da je SBB dovoljno veliki politički projekt koji može i treba ići na lokalne izbore, a da ne zavisi od osobnog autoriteta predsjednika.

Rekao je kako planira ići samo na dva predizborna skupa.

''Možda ću otići samo na dva skupa, to ne isključujem, u Srebrenicu, jer je to zajednička lista, i u Mostar. Za sve drugo neka se članovi SBB-a izvole boriti sami'', rekao je Radončić, ističući važnost tih mjesta za probosanski blok, prenio je Avaz.

Na pitanje hoće li SBB u Mostaru biti na zajedničkoj listi, Radončić je rekao da jedna vrsta zajedničkog bloka nije loša, ali da to ne zavisi samo od SBB-a.

''Meni je najvažnije da nakon 12 godina imamo izbore u Mostaru. Postizanju dogovora najviše su doprinijeli veleposlanici Eric Nelson i Johann Sattler svojom autoritativnošću. A princip po kojem su se dogovorili SDA i HDZ je vrlo blizak principu koji je zagovarao i SBB, naveo je.

Video: Radončić: Bog me poslao! Nisam homoseksualac!Bez Bismile me u zatvor poslali!Seka nije veliki igrač!


Između ostalog, rekao je da je Selmo Cikotić dobar izbor za ministra sigurnosti te da se sa SDA razišao na temi odgovora na migrantsku krizu.

Radončić je kazao da smatra kako se uhićenje premijera Fadila Novalića ne treba tretirati kao pritisak na Bošnjake.

''Afera 'Respiratori' nije udar na Bošnjake i ne smije se vršiti pritisak na Tužiteljstvo BiH. Jasno je da je kupljena roba koja ne vrijedi 10 milijuna maraka. Taj novac je uništen, ti respiratori stoje na aerodromu. Osobno ne mislim da je premijer Fadil Novalić lopov, ali konačnu istinu treba utvrditi sud ukoliko bude podignuta optužnica'', naglasio je Radončić.

Kopirati
Drag cursor here to close