Razgovori i dogovori

Radončić nema informacija o dogovoru SNSD-a, HDZ-a i SDA

"Nemam informacija što su njih trojica uistinu razgovarali ili dogovarali", kazao je kratko lider SBB-a
Vijesti / Politika | 17. 04. 2019. u 19:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon održanog sastanka lidera stranaka SNSD-a, HDZ-a i SDA, nazire se dogovor o pozicijama unutar Vijeća ministara BiH. SDA je, prema dogovoru, dobila ministarstva obrane, sigurnosti i vanjskih poslova. Jedna od ovih pozicija trebala bi pripasti SDA-ovom koalicijskom partneru. Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kaže da je predsjednik SDA Bakir Izetbegović u ovom kontekstu danas spomenuo lidera SBB-a Fahrudina Dodika.

"Gospodinu Izetbegoviću je pripalo ministarstvo vanjskih poslova, sigurnosti za koje je rekao da očekuje da se tu pojavi gospodin Radončić i ministarstvo obrane. Njima pripada i četiri zamjenička mjesta, po tri SNSD-u i HDZ-u", kazao je Izetbegović koji danas nakon sastanka lidera stranaka o formiranju Vijeća ministara nije govorio o kadrovskim rješenjima kada su u pitanju ministarstva koja bi nominalno pripala SDA.

U izjavi za N1, Radončić je nakon sastanka kazao.

"Nemam informacija što su njih trojica uistinu razgovarali ili dogovarali", kazao je kratko lider SBB-a.

Na upit novinara o tome da li je na sastanku spomenuta Demokratska fronta, koja će ući u vlast sa SDA-a, Dodik je naveo da to nije slučaj.

"Nije spomenuta DF, spomenut je samo Radončić i da će on biti u ministarstvu sigurnosti i da je to postignut dogovor kad se ulazilo ovamo. Otkud znam kako dolazi? Ja mislim da to nije loše, ako se dogovorimo", kazao je Dodik, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close