Nudi akt

Radončić: Nema potrebe polemizirati sa IOM-om

''Prvo, vrlo smo zahvalni na njihovoj dosadašnjoj pomoći i, naravno, želimo da vjerujemo da će ona biti veća i adekvatnija'', poručio je Radončić
Vijesti / Politika | 28. 01. 2020. u 21:15 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine je, povodom priopćenja Međunarodne organizacije za migracije (IOM), naglasio da nema potrebe polemizirati s IOM-om.

''Nakon priopćenja IOM-a da trebam dati ispravku krivih navoda kako navodno nije bila donesena odluka o prestanku finaciranja dijela troškova za potrebe Granične policije BiH, smatram razložnim da istaknem dvije važne činjenice.

Prvo, vrlo smo zahvalni na njihovoj dosadašnjoj pomoći i, naravno, zbog eskalacije migrantske i humanitarne krize, želimo da vjerujemo da će ona biti veća i adekvatnija. Jer, siromašna BiH ne može sama nositi teret enormnog broja ljudi koji žele da završe na destinacijama izvan naše zemlje.

Drugo, umjesto polemike o tome je li finaciranje bilo obustavljeno nudim na uvid službeni akt koji je Ministarstvo sigurnosti BiH dobilo od Granične policije naše zemlje'', zaključio je Radončić, priopćeno je iz tog ministarstva.

U aktu koji je zaprimilo Ministarstvo sigurnosti BiH iz Granične policije BiH, a koje potpisuje Zoran Galić, direktor Granične policije, navodi se da je Granična policija obaviještena od IOM-a da je "prema trenutnoj dinamici, financiranje troškova smještaja i ishrane policijskih službenika koji pružaju ispomoć GPBiH u nadzoru državne granice, od ove organizacije moguće do 24. siječnja 2020. godine".

''Dana 14. siječnja 2020. godine od strane IOM-a upoznati smo da su isti u mogućnosti snositi ovu vrstu troškova do 31. prosinca 2020. godine. Također, od istih smo obaviješteni da mjesečni troškovi za sedamdeset i dva policijska službenika, koliko se trenutno nalazi na ispomoći, a koriste usluge smještaja i ishrane iznosi 67.577,40 KM bez PDV-a'', navedeno je u dopisu Granične policije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close