Vlast u Federaciji

Radončić najavio ostavke ministara iz SBB-a

Fahrudin Radončić najavio je ostavke ministara ove stranke.
Vijesti / Politika | 17. 11. 2017. u 19:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fahrudin Radončić/ Bljesak.info

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić najavio je ostavke ministara ove stranke u vlasti na razini Federacije BiH (FBiH) i u Vijeću ministara.

"Kao što je javnosti poznato, gospodin Bakir Izetbegović već mjesecima traži i provocira da SBB napusti vlast. Mi smo potpuno odgovorno prihvatili tu vrstu ponude i očekivati je da će naša četiri ministra u Vladi FBiH i jedno u Vijeću ministara u sljedećih mjesec dana ponuditi ostavke predsjedniku FBiH Marinku Čavari, odnosno predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću", istaknuo je Radončić.

On je naveo da će se vrlo brzo vidjeti da predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić nema parlamentarnu većinu.

"Svu odgovornost na novonastalu situaciju snosi gospodin Izetbegović koji je nekada isključio SBiH iz vlasti, SDP, Demokratsku frontu, A-SDA i sada SBB. Oni ne mogu naći nove koalicijske partnere, ali bili su vrlo uporni i na nama je da poslušamo taj zahtjev gospodina Izetbegovića", rekao je Radončić za N1.

Na pitanje što će se dogoditi ukoliko ostavke ministara iz SBB-a ne budu prihvaćene, lider ove stranke kaže da će ti ministri, nažalost, ostati taoci politike SDA i HDZ-a, piše Srna.

"Ne smijemo dozvoliti stvaranje kaosa u FBiH jer očigledno je da gospodin Izetbegović priželjkuje fildžan državicu, a netko treći entitet i mi kao državotvorna stranka nećemo nervozno reagirati. Druga je opcija da SDA ostane kao manjinska vlada pod uvjetom da nađe u jednom i drugom parlamentu da je neko podržava", istaknuo je Radončić.

Kopirati
Drag cursor here to close