Čelnik SBB-a

Radončić i SDA: Opet pukla ljubav!

''Mi ćemo dobro razmisliti hoćemo li prihvatiti ponudu SDA da ja budem ja državni ministar sigurnosti ili netko iz SBB-a'', rekao je Radončić.
Vijesti / Politika | 21. 11. 2019. u 18:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čelnik Saveza za bolju budućnost (SBB BiH) Fahrudin Radončić gostujući u Danu uživo na N1 televiziji doveo je u pitanje koaliciju sa SDA na razini Bosne i Hercegovine.

''Mi smo potpisali sa SDA ugovor o probosanskoj koaliciji. Tada smo to potpisali u jednom dramatičnom trenutku kada je gospodin Dodik zveckao oružjem i kada se nije bila pojavila neka vrsta frakcije, SDP-a u liku nekog novog političkog projekta kojeg vodi gospodin Bijedić. Hoćemo kazati da sada SDA, HDZ, DF imaju dovoljno glasova bez SBB-a. Mi ćemo dobro razmisliti hoćemo li prihvatiti ponudu SDA da ja budem ja državni ministar sigurnosti ili netko iz SBB-a'', rekao je Radončić.

Vi sada ste doveli u pitanje vaše koaliranje na državnoj razini?

''Da. Ne znam što je problem. Želim raščistiti odnose sa SDA. Ne želim matematičku koaliciju. Trebam biti ministar sigurnosti, ali se prethodno mora postići dogovor o tome što SDA misli o migrantima. Razumijem SDA, oni žele matematičku koaliciju. Od početka govorim da SBB nije veliki interesant za vlast'', objašnjava čelnik SBB-a.

Zašto dovođenje u pitanje koalicije?

''Ovo što sam vama rekao, ja sam prekjučer rekao gospodinu Izetbegoviću. HDZ neće s DF-om, ako je SBB u federalnoj vladi to je amortizer između HDZ-a i DF-a. DF teško može ući u koaliciju s dvije nacionalne stranke ako nema amortizera kao SBB i svi od toga imaju političke koristi'', zaključio je Radončić gostujući na N1.

Kopirati
Drag cursor here to close