Kaže

Radončić: Džaferović je neozbiljan čovjek i politička budala

''Ponovit ću ponovo, radi se o jednoj političkoj budaletini i njegove riječi me ne tangiraju'', kazao je Radončić.
Vijesti / Politika | 29. 07. 2020. u 19:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider SBB-a i doskorašnji ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić je pojasnio za N1 kako je u svom mandatu predložio akcioni plan djelovanja u jeku migrantske krize, ali da to nije podržala vladajuća stranka. Kazao je da se nada da ista sudbina neće zadesiti novog ministra Selmu Cikotića.

"Problem migranata traje nekoliko godina i prethodni sazivi VM BiH se nisu posvećivali tom problemu. Ja sam nezadovoljan da imamo proračun koji nije tretirao migrantsku krizu. Ja ne glasam, ja nisam u Parlamentu, zastupnici glasaju zasebno zato i imaju svoj legitimitet", kazao je o proračunu i tome da zastupnici SBB-a glasaju po svom nahođenju.

O svom nasljedniku je kazao kako ga memorira kao dobrog ministra obrane: 

'' Znam da će iz nekih medija imati limitirajuće faktore zbog ranijih nekih napisa, znam kako to može utjecati, ali se nadam da do toga neće doći i da će dobro raditi posao", istaknuo je i kazao da:

"Nije problem što neće dobiti 450.000 KM, moj procjena je da neće dobiti podršku gospodina Šefika Džaferovića da uđe u Identifikaciju. Veći je problem da li će ministarstvo sigurnosti dobiti podršku vladajuće stranke da se uđe u projekt jačanja sigurnosti BiH kroz identifikaciju migranata za dobrobit BiH. Ja se nadam da će imati više uspjeha od mene i dobiti podršku jer ja tu podršku nisam dobio".

Podsjetio je da je on osobno predstavio akcioni plan kada je bio na toj poziciji.

"Ne trebam nikome davati savjete, radi se o ozbiljnom političaru", dodao je za svog nasljednika.

"To što on nije vidio ne znači da nije cijela BiH. Imao sam plan koji sam javno izložio i onaj dan kad sam dao ostavku sam predstavio plan da se migranti deportuju, u skladu sa međunarodnim zakonima i obeshrabrimo ih da dolaze u BiH", dodao je.

Na tvrdnju da je Džaferović rekao da nije dostavio plan, kazao je:

"Džaferović je budala. To je neozbiljan čovjek. Ponovit ću ponovo, radi se o jednoj političkoj budaletini i njegove riječi me ne tangiraju. Nije on moj kolega i drago mi je da on nije moj kolega", kazao je Radončić.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close