Uspostava vlasti

Radmanović: SDA ne želi SNSD u vlasti

Radmanović je naglasio da je zahtjev SDA o povećanju broja ministara njihov adut da ne dođe do dogovora.
Vijesti / Politika | 15. 04. 2019. u 10:29 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović smatra da SDA ne želi SNSD u vlasti na razini BiH i da radi sve da ne dođe do njenog formiranja.

''To znači da izvršna vlast ostaje u tehničkom mandatu ne znamo do kada. To je gubitak za čitavu BiH. Sve što iz SDA traže, više je od onoga što je normalno u pregovorima i dokazuje da oni sve rade protiv formiranja te vlasti'', rekao je Radmanović za današnji Glas Srpske.

On je naglasio da je zahtjev SDA o povećanju broja ministara njihov adut da ne dođe do dogovora.

''Broj ministarstava se zna. Šta je ravnopravnije za tri konstitutivna naroda, nego da raspodjela ministarstava bude po tri za svaki? O tome uopće ne treba raspravljati. U najnoviju priču o povećanju broja ministarstava ne vjeruju ni predlagači. Na to neće pristati ne samo SNSD, nego nitko iz Srpske'', poručio je Radmanović, koji je i potpredsjednik SNSD-a, prenosi RTRS.

Na pitanje kada bi moglo doći do napretka, Radmanović je rekao da ne očekuje da se o tome ozbiljno raspravlja prije lipnja, s obzirom na to da predstoje praznici - Uskrs, 1. svibanj i 9. svibanj, što onemogućava normalan rad i dogovor lidera stranaka.

Komentirajući usvajanje plana rada Vijeća ministara u tehničkom mandatu za ovu godinu, u kojem je jedan od prioriteta aktivacija Akcionog plana za članstvo u NATO, Radmanović je rekao da to nikada neće biti završeno ako je jedan narod protiv.

''Tu se gube mjeseci i svađamo se ni za šta. Ovo je još jedna podvala sarajevske ekipe u planu rada nepostojećeg Vijeća ministara i pokazatelj da i ovo malo Srba što je tu i ne čita ono za šta diže ruke. To je nepotrebno trošenje energije'', istaknuo je Radmanović.

Kopirati
Drag cursor here to close