Ne može se 'preko reda'

Radmanović: Prvo mandatar, a onda sve drugo

''Prijedlog predsjedavajućeg Doma Denisa Zvizdića je da se krene redovno raditi i moj prijedlog koji jeste također da se ide redovno raditi, ali moraju se ispoštivati prethodno dogovorene stvari'', kazao je Radmanović.
Vijesti / Politika | 10. 09. 2019. u 17:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović je, nakon sjednice Kolegija tog doma na kojoj nije postignut konsenzus u vezi s održavanjem sjednice Zastupničkog doma, izjavio novinarima da su ostali otprilike na istim pozicijama na kojima su bili ranije.

''Prijedlog predsjedavajućeg Doma Denisa Zvizdića je da se krene redovno raditi i moj prijedlog koji jeste također da se ide redovno raditi, ali moraju se ispoštivati prethodno dogovorene stvari'', kazao je Radmanović.

 Napomenuo je da i dalje SNSD i Srpski klub, koje on predstavlja, misle da je potrebno početi raditi Povjerenstvo za izbor Vijeća ministara i "to nakon imenovanja predsjedavajućeg u Predsjedništvu BiH, i onda možemo pristupiti svim ostalim poslovima u parlamentu“.

Radmanović kaže da zasad ti uvjeti nisu ispunjeni i nema ni sjednice Kolegija, odnosno nema konsenzusa u Kolegiju Zastupničkog doma PSBiH.

''Dogovorili smo se da nastavimo suradnju u Kolegiju i suradnju s Kolegijem Doma naroda kako bismo pronašli neka rješenja, da krenemo dalje raditi. Bosni i Hercegovini je potrebno da se radi i potreban je dogovor na ravnopravnoj osnovi svih. Nadam se da ćemo u tome uspjeti'', naveo je Radmanović.

Napomenuo je da je iz Predsjedništva BiH u parlament došao Prijedlog budžeta, dodajući da je "on došao preglasavanjem, ali je važan“, te da je točno da stoji u proceduri jedan broj sporazuma koji moraju proći i Zastupnički i Dom naroda i Predsjedništvo BiH još jednom da bi se realizirala određena investicijskaa sredstva.

''Međutim, to nije jedino i se ne može samo zbog toga početi raditi na ovakav način. Razumijem one koji zagovaraju to, ali nije moguće to raditi 'preko reda'. Prvo mora Predsjedništvo BiH imenovati mandatara, mora početi raditi Povjerenstvo za izbor Vijeća ministara i odmah sve ostalo možemo završavati dan za danom, sjednicu za sjednicom'', smatra Radmanović.

Kopirati
Drag cursor here to close