Čini se šteta

Puzigaća: Određeni klubovi PFBiH ne zastupaju interese naroda

"Klubovi Hrvata i Bošnjaka ne smiju raditi na štetu Srba''
Vijesti / Politika | 26. 03. 2019. u 09:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ Drago Puzigaća izjavio je da klubovi u ovom domu ne štite interese naroda, što bi im trebao biti osnovni zadatak.

"Određeni klubovi ne zastupaju interese naroda, pritom radeći i u korist nekih drugih naroda", rekao je Puzigaća za današnje sarajevsko "Oslobođenje".

Navodeći primjer da do sada u Domu naroda Parlamenta FBiH nikada nije pokrenut vitalni nacionalni interes kada je riječ o Klubu Srba, Puzigaća je ocijenio da je time sve rečeno.

Puzigaća podsjeća da je Dom naroda nastao da bi se štitili interesi naroda, a ne interesi određenih stranaka, prenosi Srna.

"Klubovi Hrvata i Bošnjaka ne smiju raditi na štetu Srba. Do sad smo imali brojne primjere da određene političke stranke delegiraju Srbe koji su u Domu naroda radili za iste stranke, ali nikako za Srbe", rekao je Puzigaća.

On je naveo da je Srba danas u FBiH manje od tri posto zbog čega je izrazio bojazan da im prijeti nestanak.

"Ne želim reći da sam veći Srbin od nekog u Sarajevu, ali sam za razliku od njih legitiman, jer su me birali Srbi", zaključio je Puzigaća, koji je podržao nedavnu inicijativu Koordinacije Srba Mostar da u rukovodstvo Doma naroda federalnog parlamenta bude izabran predstavnik Srba kojeg je izabrao srpski narod.

Kopirati
Drag cursor here to close