Prijateljski odnos

Putin: Rusija se zalaže za poštovanje Daytona

''Rusija se zalaže za striktno poštovanje daytonskih principa, poštujući suverenitet i teritorijalni integritet vaše zemlje'', kazao je Putin.
Vijesti / Politika | 18. 05. 2021. u 15:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Vladimir Putin 

Željko Samardžija, veleposlanik BiH u Ruskoj Federaciji danas je Vladimiru Putinu, predsjedniku Ruske Federacije predao akreditivna pisma.

Pored Samardžije, akreditive su predala još 22 novopridošla veleposlanika u Rusiji, a tijekom svog pozdravnog govora Putin je naglasio da cijeni prijateljske odnose s Bosnom i Hercegovinom.

"Važno mjesto u ruskoj politici na Balkanu daje se razvoju odnosa s Bosnom i Hercegovinom. Cilj nam je da aktivno doprinesemo daljem jačanju bilateralnih kontakata u trgovinskoj, ekonomskoj, kulturnoj i humanitarnoj sferi. Kao državni garant mirovnog sporazuma zaključenog prije 25 godina, Rusija se zalaže za striktno poštovanje daytonskih principa, poštujući suverenitet i teritorijalni integritet vaše zemlje. Vjerujemo da je ovo osnovni uvjet za izgradnju istinski  moderne i demografske Bosne i Hercegovine", rekao je Putin u svom govoru nakon što je primio akreditivna pisma.

On je naglasio i da veleposlanici u svojim aktivnostima mogu u potpunosti računati na pomoć ruskih vlasti, njenih ministarstava, resora ali i na blagonaklon stav i iskren interes za sprovođenje zajedničkih projekata i inicijativa iz poslovnih i političkih krugova, prenose Nezavisne.

Kopirati
Drag cursor here to close