Prijateljstvo i nakon izbora

Putin preko Lavrova čestitao Dodiku na izbornoj pobjedi

Lavrov je Dodiku poželio što skorije formiranje skupštinske većine i imenovanje Vlade RS-a, te ga zamolio da prenese čestitke Željki Cvijanović koja preuzima dužnost predsjednika RS-a.
Vijesti / Politika | 10. 10. 2018. u 18:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik razgovarao je  telefonski sa ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovim, koji mu je u ime predsjednika Rusije Vladimira Putina i u svoje osobno ime čestitao pobjedu za člana Predsjedištva BiH. 

Lavrov je Dodiku poželio što skorije formiranje skupštinske većine i imenovanje Vlade RS-a, te ga zamolio  da prenese čestitke Željki Cvijanović koja preuzima dužnost predsjednika RS-a. 

Ministar vanjskih poslova Rusije izrazio je očekivanja da će Predsjedništvo BiH raditi na legalan način, da će raditi uz čvrsto poštovanje Daytonskog sporazuma, poštujući prava entiteta i tri naroda u BiH, priopćeno je Dodikovog kabineta. 

Dodik je zahvalio  na čestikama, ističući da će se kao srpski član Predsjedništva zalagati za slovo Daytona i poštovanje Ustava, “onako kako piše u tim dokumentima, bez namjere da provodi bilo kakvu politiku duha Daytona”. 

Ministar Lavrov rekao je da će Rusija podržavati takvu politiku predsjednika Dodika i njega osobno, navodi se u priopćenju. 

Ruski ministar vanjskih poslova zamolio je predsjednika Republike da prenese sućut obitelji poginulog radnika Rafinerije u Bosanskom Brodu, poželivši ozlijeđenim radnicima brz oporavak. 

Ministar Lavrov je rekao da je upoznat da se vodi istraga o uzrocima nesreće i da očekuje da će se brzo saznati kako je došlo do nje. 

Dodik je informirao ministra Lavrova da je  obišao ozlijeđene radnike, koji su u bolnici i izvan životne opasnosti te da je u Bosanskom Brodu razgovarao sa rukovodstvom Rafinerije nafte, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close