Nikšić odbio HDZ i SDA

Puj pike ne važi: Tko zagrli SDA, ostane donji

Nikšić kaže kako je jako upitna iskrenost lidera Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića koji je pozvao i Socijaldemokratsku partiju da bude dio ideološkog pomirenja ljevice i desnice.
Vijesti / Politika | 30. 10. 2018. u 08:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pokazala je historija da svi oni koji su prihvatili zagrljaj SDA ostajali su 'donji'. To je jedina politička stranka koja može biti vlast, a stalno se ponašati kao opozicija. Puno stvari se mora promjeniti da se dokaže iskrenost SDA'', izjavio je čelnik SDP-a Nermin Nikšić u emisiji 'Jedan' BHRT-a.

Nikšić kaže kako je jako upitna iskrenost lidera Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića koji je pozvao i Socijaldemokratsku partiju da bude dio ideološkog pomirenja ljevice i desnice.

''Mi u ovom trenutku nismo spremni na razgovore sa SDA iz prostog razloga što smatramo da su oni relativni pobjednici ovih izbora i da treba da ponude rješenje za državu BiH. Ne možemo preći preko nekih svari u kampanji kada smo proglašavani izdajnicima, onima koji su se s dušmanima BiH dogovorili o podjeli države i sada nakon izbora odjednom: Puj pike ne važi, znate vi biste sada trebalo da nam pomognete da napravimo vlast'', govori Nikšić.

Tvrdi kako svi vole SDP-ov patriotizam jer, kako kaže, ''znaju da SDP stavlja interes države i njezinih građana iznad i stranačkih i političkih interesa i da SDP kada bude dio priče, kada se dogovori, drži riječ i ponaša se onako kako je i dogovoreno''.

''Činjenica je da smo imali nekoliko projekata u proteklom razdoblju kad smo mi kao opozicija željeli biti dio priče, ponudili da nosimo svoj dio tereta i da okupimo neke koji vjerojatno nikada ne bi bili dio tog projekta i uvijek smo nailazili na prevare kada je u pitanju SDA'', tvrdi lider SDP-a.

Naveo je kako SDP odbija i pozive HDZ-a BiH, odaslane preko medija, za stvaranje vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, između ostalog i zbog toga što SDP ne želi biti dio priče o donošenju Izbornog zakona na način kako to odgovara samo HDZ-u BiH.

''Ne pada mi na pamet biti dio priče oko donošenja Izbornog zakona na način kako to vidi i želi HDZ. Nećemo pristati da se jedna diskriminacija rješava uvođenjem nove, još retrogradnije diskriminacije'', rekao je, između ostalog, Nikšić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close