Čelnici grada s čelnicima

Prvi sastanak s načelnicima i šefovima: Slijedi upoznavanje

Navedeno je kako će u idućem razdoblju, u cilju pravljenja funkcionalne Gradske uprave, biti proveden i proces njezine reorganizacije…
Vijesti / Politika | 26. 02. 2021. u 12:52 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predsjednik i dopredsjednici Gradskog vijeća Mostara Salem Marić, Velibor Milivojević i Ivan Zelenika održali su u petak u Gradskoj vijećnici prvi zajednički sastanak sa svim načelnicima gradskih odjela i šefovima službi.

''U uvodnom obraćanju gradonačelnik Kordić kazao je kako od načelnika odjela i šefova službi očekuje transparentnost u radu i pokretanje procesa i projekata koju su bili u zastoju zbog činjenice da nije postojalo Gradsko vijeće'', priopćeno je iz Ureda za informiranje Grada Mostara.

Navedeno je kako će prvi korak biti i da će posjetiti svaki odjel i službu te u izravnoj komunikaciji upoznati se s postojećim stanjem i aktivnostima u svakom od njih, ali da će im također biti na raspolaganju kako bi se pokrenuli svi procesi i projekti.

Navedeno je kako će u idućem razdoblju, u cilju pravljenja funkcionalne Gradske uprave, biti proveden i proces njezine reorganizacije te informatizacija i digitalizacija, sve kako bi Gradska uprava bila učinkovita i transparentna, a sva dokumenta dostupna javnosti i građanima.

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić kazao je kako je cilj novog Gradskog vijeća ''izgradnja normalnog i cjelovitog grada na dobrobit svih njegovih građana te također naglasio kako treba raditi na izradi nove sistematizacije i reorganizacije Gradske uprave Mostara''.

Obećao je kako će Gradsko vijeće donijeti program rada i imati svaki mjesec dvije sjednice jer žele nadoknaditi zaostatke koji su rezultat činjenice da Mostar nije imao zakonodavnu vlast osam godina, a što je dovelo do brojnih poteškoća u funkcioniranju grada i gotovo svim segmentima.

''I dva dopredsjednika Vijeća, Milivojević i Zelenika naglasili su kako će novo Gradsko vijeće unatoč činjenici da su zastupljene različite političke stranke raditi s gradonačelnikom i Gradskom upravom u cilju prosperiteta Grada i na dobrobit svih građana'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close