Demant

Prozor-Rama uzvraća Baraliji: Samo zloban čovjek ima vremena analizirati tipski obrazac

DEMANT STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE PROZOR – RAMA
Vijesti / Politika | 28. 03. 2020. u 15:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što smo jutros objavili priopćenje Irme Baralije, potpredsjednice Naše stranke, reagirali suiz Stoćera Civilne zaštite Općine Prozor-Rama. Njihovo priopćenje možete pročitati u nastavku.

Demant napisa objavljenog u Vašem mediju koji je uputila Irma Baralija iz Naše stranke.

Smatramo da je riječ o pokušajima prikupljanja jeftinih političkih bodova. Mnoge političke stranke svoj nerad danas pokušavaju zataškati navodnom brigom o građanima, a njihovi zastupnici i ministri nisu bili u stanju nabaviti ni jedne maske, rukavice, odijela ili dezinfekcijskog sredstva za brojne općine, uključujući Prozor – Ramu, vjerojatno i Konjic, ostavljajući ih da se sami borbe sa svim izazovima nove bolesti.

Greške u rješenjima nisu nikakav bauk, one se pojavljuju posebno tada kada je važnija suština od forme (usput, formular koji se koristi jeste jedan od formulara za te namjene odobrenih u županijskom stožeru). Danas nam je svima najvažnije zaštititi sugrađane, provesti mjere koje će preventivno djelovati na smanjenje opasnosti od koronavirusa.

Osoba iz naše općine na koju se odnosi rješenje sanitarnog inspektora u Vašem prilogu, radi u Konjicu SA SUPRUGOM JEDNOG SUDIONIKA PROSLAVE U IGMANU, kojemu je već izrečena zaštitna mjera zabrane kretanja.

Izricanje zaštitne mjere samoizolacije toj osobi nije zato što je iz BiH ili zato što je došla iz Konjica, već zato što je inspektor utvrdio da postoji mogućnost da je ostvarila kontakt sa oboljelim osobama.

Takvih rješenja u ovoj općini izdano je 15.

Umjesto sto politiziraju i na muci skupljaju jeftine bodove političkim lešinarima preporučamo da se kao volonteri prijave u Crveni križ i pomognu nam da obuzdamo ovu pošast.

Samo zloban čovjek ima vremena analizirati tipski obrazac i na osnovu tehničke pogreške prizivati Ustavni sud da zaštiti prava potencijalne prenositeljice korona virusa.

Odbacujemo primjedba o stigmatiziranju Konjica ili bilo koje druge sredine, pogotovo što općina Prozor – Rama s općinom Konjic ostvaruje projekte suradnje na području turizma, okoliša, i drugim poljima više nego sa bilo kojom drugom općinom u BiH, te Konjičanima želimo svako dobro u borbi s bolesti izazvane koronavirusa.

Zato je općinski Stožer Civilne zaštite na jutrošnjoj telefonskoj sjednici podržao rad sanitarnog inspektora.

Također je uočeno da je stranačko priopćenje koje je citirano u vašem listu izazvalo brojne komentare mržnje i netrpeljivosti, zbog čega će vjerojatno biti podnesena i kaznena prijava osobi koja je to svjesno pokrenula.

Još jednom ističem da stranačka lupetanja u ovoj situaciji nisu bili ni od kakve koristi, niti će biti.

Stožer Civilne zaštite općine Prozor – Rama će nastaviti djelovati u pravcu što bolje prevencije kako bi sačuvao zdravlje i život stanovnika svoje općine, ali i šire.

Prozor, 28.3.2020.
Stožer Civilne zaštite općine Prozor – Rama
Predsjednik, dr. Jozo Ivančević

 

Kopirati
Drag cursor here to close