Raskol

Prozor-Rama: Ogranak stranke okreće leđa Cvitanoviću

Kao razlog navodi se Cvitanovićevo odstupanje od stavova ovog općinskog odbora i od stavova na kojima je utemeljena stranka.
Vijesti / Politika | 22. 09. 2021. u 11:13 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski odbor HDZ-a 1990 iz Prozor-Rame neće podržati kandidaturu Ilije Cvitanovića za predsjednika te stranke na predstojećem izbornom saboru 'Devedesetke', odlučeno je na sjednici općinskog odbora održanoj prošloga tjedna.

Kao razlog navodi se Cvitanovićevo odstupanje od stavova ovog općinskog odbora i od stavova na kojima je utemeljena stranka.

U zaključku, kojeg smo imali na uvid, navodi se kako ovaj općinski odbor neće podržati bilo koga tko se ne podržava programa stranke.

Cvitanoviću se zamjera što nije postupio ni po jednom zaključku ili deklaraciji kojima se tražio ''odmak od politike koju provode Dragan Čović i njegova struktura''. Između ostalog, navedeno je kako se hrvatska politika posvetila samo izbornom zakonu a da je sve drugo ostavila po strani.

Odjel stranke iz Prozor-Rame, na čijem je čelu Jozo Ivančević, navodi kako se pod vodstvom Cvitanovića ''odabrao put pomaganja Draganu Čoviću isključivo u borbi za izmjenu izbornog zakona'' što ovaj ogranak ne želi podržati.

Izborni sabor ove stranke trebao bi se održati 25. rujna.

Podsjećamo, u nedavnom istupu na FTV-u Cvitanović je rekao kako je izborni Zakon crta ispod koje ni jedna politička stranka s hrvatskim predznakom neće ići i kako bi dogovor oko izbornog Zakona omogućio još veći pluralizam među Hrvatima i tako na vlast doveo najbolje i najsposobnije te u takvim odnosima politika bi se okrenula drugim životnim temama.

Između ostalog, rekao je i da postoji pluralizam među Hrvatima u BiH jer je više od 150 pozicija na svim razinama vlasti u rukama opozicijskih stranaka.

Kopirati
Drag cursor here to close