U nas je vruće

VIDEO | Prosvjedi u Rumunjskoj: Ozlijeđeno 440 osoba u sukobu policije i demonstranata

Približno 80.000 Rumunja, među kojima tisuće iseljenika koji su se posebno za tu priliku vratili u zemlju, neki u pratnji djece, okupilo se na Trgu pobjede kako bi osudili 'korupciju' vlade.
Vijesti / Politika | 11. 08. 2018. u 21:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rumunjske vlasti priopćile su danas da je 440 osoba ozlijeđeno, među kojima 24 pripadnika policije, u sukobima demonstranata i policije koji su u Bukureštu izbili tijekom prosvjeda tisuća Rumunja koji žive u inostranstvu, a koji su nezadovoljni radom ljevičarske vlade.

Služba za izvanredne situacije navodi da je njih 65, od kojih devet policajaca, zadržano u bolnici.

Sukobi su izbili u petak navečer kada su neki od desetine tisuća sudionika prosvjeda pokušali da probiju policijski kordon oko vladinih objekata, prenosi AP.

Kako je priopćila hitna pomoć u Bukureštu, među ozlijeđenim ima i demonstranata i policajaca, od kojih su neki zadobili ozljede glave dok su se drugi nagutali suzavca.

Rumunjski predsjednik Klaus Iohannis, kritičar vlade, pri9opčio je da 'oštro osuđuje brutalnu intervenciju policije za razbijanje nereda', koju je nazvao neproporcijalnim odgovorom na mahom mirne prosvjede.

Rumunji koji žive u inozemstvu počeli su u petak prosvjed protiv ljevičarske vlade u Bukureštu zahtijevajući njenu ostavku i zalažući se za prijevremene izbore.

Pripadnici rumunjske dijaspore koji su došli u Bukurešt iz europskih država da bi nazočili demonstracijama ljuti su zbog načina na koji se upravlja Rumunjskoj, prenosi Al Jazeera Balkans.

Oko tri milijuna Rumunja živi u inozemstvu i kažu da su je napustili zbog korupcije, malih plata i nedostatka mogućnosti, prenosi AP.

Kopirati
Drag cursor here to close