Peto kolo Premijer lige

Zrinjski muči realizacija, Velež mora bolje

Kolo u kojem smo imali čak četiri remija na šest stadiona
Sport / Nogomet | 20. 08. 2019. u 12:20 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za razliku od četvrtog, peto kolo Premijer lige je kompletirano u tri dana. Kolo u kojem smo imali čak četiri remija na šest stadiona. Jedine dvije pobjede na svom terenu zabilježile su momčadi Sarajeva i Veleža.

Željezničar za sada drži vrh ljestvice, iako je na svom terenu već drugi put remizirao. U oba slučaju se očekivalo kako će plavi s Grbavice pobijediti Borac i Slobodu, ali to nije dogodilo. Željezničar je dva puta vodio protiv Slobode, ali kao da njegovi igrači nisu znali završiti posao. S druge strane, Tuzlaci su koristili svoje prilike, da se vrate jednom, pa još jednom.

"Očigledno da nismo kontrolirali igru. Kod 1:0 smo izgledali kao da ne znam što hoćemo. Umjesto da ih dokrajčimo, mi ništa uradili. Nešto smo brljali i dozvolili smo im da se vrate, dva puta. Mijenjali smo igrače koje su bili umorni u trenutku kad smo vodili. Kada vodiš 2:1 i uvedeš tri svježa igrača naprijed, ne moram ja govoriti da nisu donijeli što su trebali donijeti. Moramo se preispitati što smo radili na treninzima. Igrači su igrali s manje energije, neću reći da smo bili kilavi, ali nije bilo energije kao u prošlim utakmicama", pojasnio je Osim nakon utakmice.

Prvi do Željezničara su Sarajevo te Tuzla City kao najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva. Za razliku od Zrinjskog, Širokog Brijega, Radnika, nastupi na euro sceni na momčad aktualnog prvaka rezultati nisu ostavili traga. Nisu briljirali izabranici Husrefa Musemića ali su uzeli devet bodova kontra Zrinjskog, Slobode, Radnika. Na ruku im je išao i ždrijeb s obzirom na to da su od četiri utakmice tri igrali na svom terenu.

Za razliku od recimo Zrinjskog, koji je između svojih nastupa na euro sceni putovao dva puta u Sarajevo, jednom u Tuzlu. Puno je Hari Vukas rotirao momčad, navijači ovog kluba se nadaju da će što sezone bude odmicala, Zrinjski igrati sve bolje. Odnosno da će se ustaliti ona najbolja postava koja bi trebala podnijeti najveći teret ove sezone. Ono što može brinuti Vukasa jeste činjenica da se Zrinjski muči u realizaciji. U četiri utakmice postignut je jedan gol, ali i taj jedan je bio autogol Zvonića u gradskom derbiju.

Tuzla City je u vrhu ljestvice, ali gledajući rezultate realno u ovom trenutku su bolji sastav od Mladosti i Zvijezde 09, a prava kvaliteta će biti na ispitu sada kada slijede gostovanja u Zenici, Širokom Brijegu.

Velež u kratkom razdoblju od momčadi koja je u tri susreta primila šest relativno jeftinih golova došla do toga da je mreža Bobića netaknuta u posljednja dva dvoboja protiv neugodnih sastava Slobode i Širokog Brijega. Međutim, u taboru Rođenih moraju biti svjesni činjenice kako će morati momčad ponuditi nešto više u narednim susretima protiv Sarajeva, Radnika, Željezničara, ako žele nastaviti pobjeđivati. Ono što je jako važno za Velež jeste činjenica da je Nusmir Fajić ponovo počeo zabijati, a kada on postiže golove, Rođeni pobjeđuju.

Široki Brijeg također ulazi u neugodni ritam, a bodovni saldo nije onakav kakav su očekivali. Slijede utakmice sa Željezničarom, Sarajevom protiv kojih i kada ste najbolji niste sigurni u trijumf, što naravno može predstavljati problem.

Priče o odlasku Mladena Krstajića, izlazak na europsku scenu, sve su to stvari koje su očito ostavile traga na igru Radnika. Možda čak i ne toliko na igru koliko na rezultate. Opet je kao i protiv Borca, Radnik u završnici ostao bez bodova. Prošle sezone je ova momčad izgledala vrlo čvrsto, sada kao da se velika nesigurnost uvukla u istu.

Igrači Mladosti su u prvoj utakmici protiv Veleža postigli tri gola, a onda u nastavku sezone tek jedan. Sa svojom taktikom Mladost je čini se neugodniji protivnik u gostima. Sada su uspjeli obraniti u Banja Luci. To je za Borac rekli bismo možda i prvi kiks u sezoni, ali Banjalučani za sada mogu biti zadovoljni ostvarenim. Zvijezda 09 je u prvenstvo krenula teškim domaćim porazom i još uvijek je jedina momčad bez pobjede. Hoće li nešto mijenjati u narednom razdoblju vidjet ćemo.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close