Visoki predstavnik u BiH

Progovorio Valentin Inzko: Ne daju mi bonske ovlasti

''Bonske ovlasti postoje. Ne postoji klima u međunarodnoj zajednici da se koriste bonske ovlasti'', rekao je Inzko.
Vijesti / Politika | 06. 02. 2019. u 20:05 Bljesak.info
Progovorio Valentin Inzko: Ne daju mi bonske ovlasti

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gostujući u Danu uživo N1 televizije, Valentin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini je istaknuo tko je odgovoran za trenutačnu situaciju u zemlji. Osvrnuo se i na rad Ureda visokog predstavnika, djelovanje Milorada Dodika i slučaj ubistva Davida Dragičevića.

Na početku je komentirao posljednju sjednicu Vijeća za implementaciju mira i korištenje bonskih ovlasti.

''Bonske ovlasti postoje. Ne postoji klima u međunarodnoj zajednici da se koriste bonske ovlasti'', rekao je i potom komentirao ruskog veleposlanika u Bosni i Hercegovini na čiju je inicijativu sazvana sjednica Vijeća za implementaciju mira rekavši:

''Ruski veleposlanik je odličan. Tražio je sjednicu PIC-a zbog najave Stranke demokratske akcije. Na početku smo namjeravali samo o tome pričati. Ali onda se dogodio Hrvatski narodni sabor i izjave iz Banja Luke. Mi smo lijepo izbalansirali te tri stvari, ali smo prvobitno reagirali na Stranku demokratske akcije''.

Potom je Inzko odgovorio zašto on ne koristi bonske ovlasti:

''Građani imaju izbore - da nagrade dobre i kazne loše političare. Bonske ovlasti su se do sada koristile 800 puta, pogotovo u prvih 11 godina. Sada su došla druga vremena'', kazao je, između ostaloga, Inzko gostujući na N1 televiziji.

Kopirati
Drag cursor here to close