Proslava

Profesor galamio na Dodika pa ga izbacili

Vijesti / Politika | 08. 11. 2019. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Emeritus profesor Miroslav Grubačić galamio je i psovao dok je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik davao izjave povodom 44 godine rada Univerziteta u Banja Luci, tijekom svečane akademije u Narodnom pozorištu RS.

Kako javljaju pojedini mediji u RS, reagiralo je osiguranje i Grubačić je izveden iz kazališta nakon što je počeo neprimjereno glasno govoriti, kada su počela obraćanja dužnosnika na akademiji.

Foto: Nezavisne novine / Profesor je razgovarao s policijom, a odvezla ga je hitna pomoć

Srpskainfo piše kako je pozvana i policija koja je razgovarala s profesorom. Grubačić se prethodno pozdravio i kratko razgovarao s Dodikom.

Televizija BN navodi kako je Grubačić godinama bio i predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Banja Luci.

Nakon incidenta koji se dogodio u Narodnom pozorištu RS emeritusa profesora Miroslava Grubačića odvezla je Hitna pomoć.

S banjalučkog Univerziteta su za Nezavisne novine rekli da je profesor Grubačić bio dugogodišnji profesor Univerziteta, ali da je na svečanu akademiju došao kao nepozvan gost u vidno pijanom stanju.

"Takvim osobama nije bilo dozvoljeno da prisustvuju akademiji. Riječ je o profesoru koji nema godinama nikakav angažman na Univerzitetu jer je umirovljen", rekli su s banjalučkog Univerziteta.

Oni su istaknuli da nije bilo uvreda i psovki na račun Dodika, ali da profesor nije mogao da uđe u salu Narodnog pozorišta RS jer je bio pijan.

Kopirati
Drag cursor here to close