SDA i HDZ BiH

Što to sve piše u Sporazumu o izborima u Mostaru?

''Sada je sigurno da će u Mostaru biti izbori kada budu organizirani lokalni izbor'', rekao je Čović.
Vijesti / Politika | 17. 06. 2020. u 18:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, potpisali su u Mostaru politički sporazum kojim je obuhvaćen usuglašeni model Izbornog zakona, odnosno način izbora vijećnika i broj vijećnika koji se bira po Gradskim područjima i obuhvaćene su usuglašene izmjene Statuta Grada Mostara.

Također, potpisan je Politički sporazum o načelima izmjena i dopuna izbornog zakona Bosne i Hercegovine, gdje su se stranke obvezale početi s izradom izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH kako bi se osigurao legitiman izbor i legitimno političko predstavljanje konstitutivnih naroda i građana na svim administrativno-političkim razinama, u Predsjedništvu BiH i Domovima naroda, kao i osiguralo aktivno i pasivno izborno pravo svakog građanina na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

''Sada je sigurno da će u Mostaru biti izbori kada budu organizirani lokalni izbor'', rekao je Čović. 

''Ako pričamo o pobjednicima i gubitnicima, ima i jednih i drugih. Pobjednici su građani i glasači Mostara, jer nešto što je bilo nemoguće sad je moguće - birati i biti biran u Mostaru'', kazao je, između ostalog, Izetbegović.

Riječ je o četiri potpisana sporazuma i dokumenta koja možete pročitati ispod.

Kopirati
Drag cursor here to close