Što nas čeka?

Tko zna ćirilicu neka pročita ekspoze Zorana Tegeltije

Predloženi čelnik Vijeća ministara kazao je, govoreći pred zastupnicima, kako je spreman provoditi reforme…
Vijesti / Politika | 05. 12. 2019. u 13:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija je najavio kako mu je cilj raditi na jačanju gospodarstva i potaknuti proces europskih integracija uz provedbu nužnih reformi.

Tegeltija je pred zastupnicima na sjednici u Sarajevu iznio samo natuknice o tome što kani raditi kao premijer pravdajući to konstatacijom kako cjeloviti program može predstaviti tek kada bude uspostavljeno cjelokupno Vijeće ministara odnosno kada budu imenovani svi ministri. To imenovanje je sljedeća faza uspostave izvršne vlasti koja će uslijediti ako predsjedatelj bude potvrđen.

Foto: Fena / Zoran Tegeltija

Predloženi čelnik Vijeća ministara kazao je, govoreći pred zastupnicima, kako je spreman provoditi reforme nužne za približavanje Europskoj uniji, a da će o odnosima s NATO-om odluke donositi temeljem suglasnosti koju je o tome nužno postići u zemlji odnosno "među konstitutivnim narodima".

Kao važan prioritet u radu budućeg Vijeća ministara spomenuo je i migrantsku krizu, no nije naveo niti jednu konkretnu mjeru koju kani predložiti ili poduzeti.

Tegeltija (58) dolazi iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na čijem je čelu Milorad Dodik, a Predsjedništvo BiH za predsjedatelja Vijeća ministara ga je imenovalo 19. studenog.

Kopirati
Drag cursor here to close