Srbi, vječiti krivci

Problem praznici u Srpskoj, a ne zastoj u formiranju vlasti

"Mnogo je lakše držati se stare provjerene matrice po kojoj su Srbi vječiti krivci iako ne postoji nijedan argument za to''
Vijesti / Politika | 13. 01. 2019. u 11:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić rekao je da međunarodnoj zajednici i strankama sa sjedištem u Sarajevu veći problem predstavljaju praznici u Republici Srpskoj nego zastoj u formiranju vlasti koji vodi u blokadu europskog puta.

"Prosto je nevjerojatno da se službeno Sarajevo već pet dana bavi zvanicama, programom i svečanom akademijom proslave Dana Republike Srpske. Sveopća histerija zvana 9. siječanj proširila se i na regiju, a i zvaničnici EU nisu propustili da i ovog puta padnu pod utjecaj kuknjave iz Sarajeva", istaknuo je Špirić u izjavi za Srnu.

Rekao je da je neshvatljivo da se institucije EU bave Republikom Srpskom koja je formirala vlast, a ne onima koji nisu u stanju da formiraju parlamente i vlade u Federaciji BiH niti Vijeće ministara koji bi sutra trebalo da donose zakone i provode europske reforme.

"Mnogo je lakše držati se stare provjerene matrice po kojoj su Srbi vječiti krivci iako ne postoji nijedan argument za to. Republika Srpska ima svoje institucije, zakone i predstavnike i ima dobru volju da bude lokomotiva razvoja BiH, ali ne može biti kriva što klipove podmeću oni koji se lažno kunu u EU i reforme, a ostali su u zadnjem vagonu", naglasio je Špirić.

Ocijenio da je krajnje vrijeme da se stranke u FBiH posvete implementaciji izbornih rezultata i da prihvate realnost da Republika Srpska čeka na njih da bi se krenulo dalje.

Kopirati
Drag cursor here to close