Nepravilnosti

Prlić za Bljesak: Svidjela sam se glasačima, ali ne i brojačima

''Ako se to događa u središtu Mostara, onda zamislite što se događa u nekim ruralnim područjima i to je samo još jedan dokaz da je ovdje do brojača a ne do glasača'', govori Prlić.
Vijesti / Politika | 24. 10. 2018. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Izgleda da sam se svidjela glasačima ali nisam brojačima,  pa su mi uzeli te glasove'', komentira za Bljesak.info Lana Prlić, potpredsjednica Socijaldemokratske partije BiH, činjenicu kako na biračkom mjestu u Osnovnoj školi Ilije Jakovljevića u Mostaru, gdje su glasovale ona i njezina majka, mlada političarka nije dobila niti jedan glas.

Iako je ušla u je novi saziv Parlamenta Federacije BiH, Prlić je provjerila brojke na biračkom mjestu na kojem je glasovala ne samo ona, nego i njezina majka, te došla do zanimljivih brojke, odnosno činjenice kako 'nije niti sama glasovala za sebe'.
Primjera radi, na izborima 2014. godine na tom biračkom mjestu imala je osam glasova.

''Te godina sam na izborima imala ukupno oko 400 glasova, dok je ove godine taj broj porastao preko 2.000 tisuće u cijeloj županiji, tako da je matematički nemoguće da ove godine bude takav pad, odnosno da se nije registrirao ni moj glas kao ni glas moje majke. Nakon što sam to objavila na društvenim mrežama počeli su mi se javljati ljudi koji su također glasovali za mene na tom biračkom mjestu i čiji se glas očito nije registrirao'', govori Prlić.

Rok za žalbe vezano za nepravilnosti na izborima ističe u četvrtak 25. listopada a Prlić će, kako govori za Bljesak.info, Središnjem izbornom povjerenstvu BiH uputiti žalbu s molbom za ponovno prebrojavanje.

''Nadam se da će SIP BiH uvažiti našu molbu, jer ako se to događa u središtu Mostara, u Osnovnoj školi Ilije Jakovljevića, onda zamislite što se događa u nekim ruralnim područjima i to je samo još jedan dokaz da je ovdje do brojača a ne do glasača'', govori potpredsjednica Socijaldemokratske partije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close