Špirić

'Ni aprili nisu što su nekad bili'

"Sve je jasnije da se čeka neki 'Dayton dva', neko novo ustavno uređenje po viziji SDA i njene nedavne deklaracije'', rekao je Špirić.
Vijesti / Politika | 24. 09. 2019. u 10:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svakim danom je jasnije što se ovoliko čeka na formiranje vlasti u BiH, ali nije jasno do kada će trajati ova sramota u režiji bošnjačkih stranaka, ocijenio je zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

"Sve je jasnije da se čeka neki 'Dayton dva', neko novo ustavno uređenje po viziji SDA i njene nedavne deklaracije. Sada i SDP najavljuje da će izaći sa novim prijedlogom Ustava BiH, a vraćaju nam 'aprilski paket' kojeg su federalne stranke i oborile. Zaboravljaju da ni aprili nisu što su nekad bili. Pitanje je samo kako misle provesti u djelo svoje unitarne ciljeve bez glasova Srba", istaknuo je Špirić, koji je potpredsjednik SNSD-a.

Smatra da scenarij kojeg pravi "političko Sarajevo" odbijanjem formiranja vlasti želi dovesti do toga da međunarodni faktor ocijeni kako je BiH s ovakvim ustavnim uređenjem neodrživa i neprihvatljiva u procesu europskih integracija.

"Još su opasniji za BiH nacrti novog uređenja koji se prave u veleposlanstvima uz svesrdnu pomoć ovih koji sada sjede u Vijeću ministara i Republika Srpska im nije ni na kraj pameti", zaključio je Špirić, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close