Salko Bukvarević

Prioriteti su zakoni o braniteljskim udruženjima i o razvojačenim braniteljima  

U izvještaju o radu tog ministarstva u 2017. godini, izneseni su podaci o godišnjem obračunu osobnih i obiteljskih invalidnina za korisnike s područja BPŽ.
Vijesti / Politika | 07. 03. 2018. u 16:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Vlada / Sastanak u Goraždu

Hitno usvajanje Zakona o braniteljskim udruženjima od posebnog društvenog značaja i stavljanje u parlamentarnu proceduru Nacrta zakona o pravima razvojačenih branitelja, zaključci su današnjeg sastanka federalnog ministra za pitanja branitelja i invalida rata Salke Bukvarevića s premijerom Bosansko - podrinjske županije Emirom Okovićem, županijskim ministrom za braniteljska pitanja Enizom Halilovićem i predstavnicima općina i braniteljskih udruženja.

U izvještaju o radu tog ministarstva u 2017. godini, izneseni su podaci o godišnjem obračunu osobnih i obiteljskih invalidnina za korisnike s područja BPŽ. Riječ je o 606 ratnih vojnih invalida i 784 obitelji poginulih za koje je doznačeno ukupno 4.697.615,55 KM, te novčanim naknadama za 61 dobitnika najvećih ratnih priznanja iz te županije u iznosu od 200.827,48 KM.

Kao i na prethodnim, najvažniji zaključak današnjeg sastanka jeste da sva otvorena pitanja i zahtjevi iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite budu rješavani kroz dijalog u nadležnim institucijama općina, županija, Federacije BiH i Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida rata, prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.  

Kopirati
Drag cursor here to close