Nismo mi

HDZ-ovci se pravdaju

''Klub HDZ BIH – HNS nema namjeru da se bilo kome i bilo na što pravda za svoje odluke'', poručeno je.
Vijesti / Politika | 17. 09. 2020. u 19:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S obzirom na ''neutemeljene optužbe nekih zastupnika u Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH'' o pitanju korištenja prekograničnog prijelaza između BiH i RH - Gabela, Klub HDZ BiH – HNS u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH obratio se javnosti priopćenjem navodeći kako je optužba jednog dijela zastupnika ''kako naš Klub opstruira donošenje bilo kakve odluke o otvaranju navedenog pograničnog prijelaza između BiH i RH'' apsolutno neutemeljena.

''Naime, u pripremi za zadnju sjednicu ZD PS BiH predložena je inicijativa da se to pitanje pokrene. Iako smo znali da je 07. rujna 2020. godine zaprimljena Nota od Ministarstva vanjskih poslova RH s prijedlogom za otvaranje svih graničnih prijelaza za prekogranični promet.

Također smo znali da se o tome treba očitovati naše Ministarstvo vanjskih poslova i Ministarstvo sigurnosti, ipak smo prihvatili na kolegiju ZD PS BiH da se ova inicijativa pusti u proceduru. Određeno je Povjerenstvo za promet i veze ZD PS BiH da razmotri materijal i dostavi mišljenje kako bi ova inicijativa bila na dnevnome redu naredne sjednice.

Međutim, predlagač je iskoristio poslovničku mogućnost i na sjednici 15.09.2020. godine zatražio da se inicijativa odmah stavi na dnevni red. Kako smo također znali da je Nota RH već upućena Ministarstvu sigurnosti BiH, a od Ministarstva sigurnosti graničnoj policiji, znali smo da je postupak već u tijeku. Znali smo da je zatraženo i mišljenje Federalnog Zavoda za javno zdravstvo o epidemiološkoj situaciji i da tek nakon dobivanja toga mišljenja Ministarstvo vanjskih poslova može odgovoriti RH na ponuđeni prijedlog.

Dakle, nije po nama bilo nikakvog razloga da se o ovome uopće raspravlja u Parlamentu, a osobito na način na koji je predlagač materijala inzistirao. Inicijativa ili bolje rečeno informacija o ovomu će se sigurno razmotriti na narednoj sjednici ZD PS BiH.

Klub HDZ BIH – HNS nema namjeru da se bilo kome i bilo na što pravda za svoje odluke, osim onima koji su nas izabrali, ali ima potrebe da javnost dobije korektnu informaciju o ovome pitanju i da zaustavi dezinformiranje javnosti koju pojedini zastupnici šire iz samo njima znanim razloga'', poručeno je u priopćenju koje potpisuje Nikola Lovrinović.

Kopirati
Drag cursor here to close