Koalicija za Mostar

Primorac: Uspjeli smo se oduprijeti pritiscima HNS-a

"Koaliciju podržavaju i mnoge nestranačke osobe, kao i istaknuti pojedinci, koji će se naći i na našim listama", kazao je Raguž.
Vijesti / Politika | 11. 09. 2020. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je predstavljena koalicija pod nazivom ''Mostar moj dom'', za koju njezini utemeljitelji tvrde da je ''prva je koalicija iz hrvatskog korpusa koja će odvojeno od Hrvatskog narodnog sabora BiH nastupiti na predstojećim lokalnim izborima u Mostaru 20. prosinca sa svojim programom''.

"Ovu koaliciju čine HSP-HSP BiH- HKDU-HRAST", kazao je predsjednik koalicijskog vijeća Nikola Raguž navodeći kako koaliciju podržavaju i ujedinjeni HSP Miljenka Miloša, HČSP Tadije Ljubičića, te HSP HB na čelu kojega je Vesna Pinjuh.

"Koaliciju podržavaju i mnoge nestranačke osobe, kao i istaknuti pojedinci, koji će se naći i na našim listama", kazao je Raguž.

Cilj ove koalicije je kako naglašava građanima Mostara vratiti njihov grad koji su im, kako ističe oteli HDZ BiH i SDA, koji vladaju zadnjih 30 godina.

"Te stranke vladaju Mostarom punih 30 godina, a zadnjih 12 godina vladaju na način da su besramno suspendirali demokraciju te vladaju bez Gradskog vijeća, što im je bio savršen recept za potkradati gradsku imovinu i gradska javna poduzeća", dodao je Raguž.

Potpisnici koalicije "Mostar moj dom“, kako ističe se obvezuju zajednički preuzeti odgovornost za donošenje i provedbu programa za Grad Mostar u razdoblje od 2020- 2024 godine.

"Program naše koalicije će sigurno biti najbolji i neće biti nerealan ni populistički. Mi imamo program koji će od Mostara napraviti kulturno i gospodarsko središte i predstavit ćemo ga prvi dan početka službene kampanje", izjavio je Raguž.

U tom programu po njegovim riječima će se govoriti o gospodarstvu, socijalnoj i demografskoj politici, komunalnoj infrastrukturi, kulturi i svim segmentima važnim za sve građane Mostara.

"Želimo kao prioritet postaviti spriječavanje iseljavanja stanovništva iz Mostara koji su u nedostatku uslova za normalan život i rad prisiljeni na odlazak iz domovine", tvrdi Raguž.

Siguran kako će program ove koalicije biti prepoznat od građana koji su željni normalnog života, kaže kako nije upitno hoće li ući u Gradsko vijeće, nego koliko će imati zastupnika.

Predsjednik HSP-a BiH Stanko Primorac ističe kako je ovo jedina hrvatska koalicija koja je nastala tako što su se tri stranke uspjele oduprijeti pritiscima HNS-a.

"Na žalost neke stranke koje su trebale još biti s nama u koaliciji nisu se uspjele oduprijeti pritisku HNS-a", tvrdi Primorac. On ističe da je ova koalicija sigurna alternativa za Mostar uvjeren da će rezultati to pokazati.

"Ovo nije koalicija samo u Gradu Mostaru, mi smo u koaliciji još u nekim općinama širom BiH. U Mostaru kao i cijeloj BiH , komunalni i svi ostali problemi su uvijek prije svega politički. Promjenom politike se mogu dogoditi i promjene odlaska iz ovog grada", kazao je Primorac. On je dodao da se treba osvrnuti na to čiji članovi porodice odlaze iz domovine zbog boljeg života.

"Mi imamo prije svega politički problem i hladne glave treba mijenjati situaciju", ističe Primorac.

Predsjednik Hrvatskog saveza HKDU-HRAST Pero Barbarić vjeruje kako će građani prepoznati želju ove koalicija za promjene koje su, kako napominje, itekako potrebne za bolji prosperitet. Tvrdi da se neće baviti floskulama, nego pitanjima od važnosti za sve građane.

"Neke strane plaše građane osipanjem glasova, ali ne zbog vašeg dobra, nego svojih interesa. Oni koji već 30 godina vladaju ovim gradom su narod opljačkali, a sada ga plaše pričama o osipanju glasova", poručio je Barbarić.

Kopirati
Drag cursor here to close