Lovrinović

Prilika da SDA zakuha

Lovrinović smatra da izbori u BiH vrlo lako mogu biti ugroženi, te da je to još jedna prilika za SDA da "zakuha".
Vijesti / Politika | 15. 07. 2020. u 10:19 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Situacija nije dobra. Blokada dijela imenovanja, koju smo imali priliku da gledamo, usprkos ranijem dogovoru, pa i činjenica da proračun institucija BiH za 2020. godinu još nije usvojen i druge neke stvari su samo jedan od primjera potpune odsutnosti odgovornosti SDA", rekao je za Glas Srpske Nikola Lovrinovi, šef Kluba zastupnika HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta BiH.

Lovrinović smatra da izbori u BiH vrlo lako mogu biti ugroženi, te da je to još jedna prilika za SDA da "zakuha".

Rekao je kako se ne može drugačije objasniti sudjelovanje SDA u nezakonitom izboru članova Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, izravno protiv volje političkih partnera parlamentarne većine s kojom čine vlast, prenijela je Srna.

Prema njegovim riječima, politička situacija u BiH je odavno ples na žici i svakog trenutka se može očekivati pogoršanje.

Kaže kako su neka imenovanja završena nakon što SDA nije prošla taktika "ako prođe, prođe" s kojom svaki put nakon dogovora o nekim pomacima imaju dodatne zahtjeve.

Lovrinović je poručio da imenovanje Selme Cikotića za ministra sigurnosti BiH neće podržati zbog činjenica u vezi s ratnim zločinom nad Hrvatima Bugojna.

Smatra da su krivci za aktualnu političku situaciju svi, ali da je najveća odgovornost na SDA.

"Ta stranka najmanje pet godina bira parlamentarne partnere kad joj šta treba. Tako je uvela novu demokratsku praksu `ad hoc` parlamentarne većine. U tome i jeste krivica formalne parlamentarne većine koja joj to dopušta. To se može nazvati samo jednom riječju - dirigirana anarhija", smatra Lovrinović.

Kopirati
Drag cursor here to close