Ustavnopravna komisija Zastupničkog doma

Prijedlog zakona o izboru sudaca Ustavnog suda BiH bez podrške komisije

Komisija nije utvrdila usuglašenost sa Ustavom i pravnim sustavom BiH, niti je prihvatila principe Prijedloga zakona o izboru sudaca Ustavnog suda Bosne i Hercegovine
Vijesti / Politika | 06. 07. 2020. u 12:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Ustavni sud BiH

Ustavnopravna komisija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na 10. sjednici nije utvrdila usuglašenost sa Ustavom i pravnim sustavom BiH, niti je prihvatila principe Prijedloga amandmana II na Ustav Bosne i Hercegovine, čiji su predlagači poslanici Predrag Kojović, Mirjana Marinković-Lepić, Aida Baručija i Damir Arnaut.

Komisija nije utvrdila usuglašenost s Ustavom i pravnim sustavom BiH, niti je prihvatila principe Prijedloga zakona o dopuni Zakona o trošarinama Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač poslanica Aida Baručija.

Članovi Ustavnopravne komisije Zastupničkog doma PSBiH nisu usvojili, u drugoj komisijskoj fazi i po skraćenom zakonodavnom postupku, Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Kraznenog zakona Bosne i Hercegovine, čiji su predlagači poslanici Saša Magazinović, Jasmin Emrić i Šemsudin Mehmedović.

Komisija nije utvrdila usuglašenost sa Ustavom i pravnim sustavom BiH, niti je prihvatila principe Prijedloga zakona o izboru sudaca Ustavnog suda Bosne i Hercegovine koje je prethodno birao predsjednik Europskog suda za ljudska prava, čiji su predlagači izaslanici Nebojša Radmanović, Snježana Novaković-Bursać, Nenad Stevandić, Nenad Nešić, Jakov Galić, Obren Petrović, Dragan Bogdanić, Sanja Vulić, Ljubica Miljanović, Borjana Krišto, Nikola Lovrinović, Mijo Matanović, Predrag Kožul i Darijana Filipović.

Nije utvrđena usuglašenost s Ustavom i pravnim sustavom BiH, niti su prihvaćeni principi Prijedloga zakona o metrologiji BiH, čiji su predlagači poslanici Denis Zvizdić, Adil Osmanović, Šemsudin Mehmedović, Safet Softić, Halid Genjac, Alma Čolo, Edin Mušić, Nermin Mandra i Šemsudin Dedić, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close