Sve je isto...

Priča stara 19 godina: Vlasti u Mostaru ne preuzimaju odgovornost

Tog travnja 2002. godine u Mostar je došao američki veleposlanik koji se nije htio susresti sa županijskim vlastima nego je doveo predstavnike američkog gospodarstva.
Vijesti / Politika | 02. 04. 2021. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Clifford Bond 

''Američki veleposlanik u BiH Clifford Bond osudio je u utorak općinske i županijske vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji što nisu u mogućnosti 'preuzeti odgovornost' za nagomilane probleme s kojima se u posljednje vrijeme susreću građani u županiji'', pisalo je na portalu Bljesak.info prije 19 godina, 2. travnja 2002. godine.

"Rješenje tih problema u HN-županiji nije upiranje prstom na Sarajevo i prebacivanje krivnje na njih zbog toga što ti problemi nisu riješeni'', kazao je Bond nakon susreta s čelnicima Mostara, tadašnjima gradonačelnikom Hamdijom Jahićem i dogradonačelnikom Nevenom Tomićem u pratnji voditeljice američkog ureda u Mostaru Annom Carson.

Upitan je li se susreo s predstavnicima županijskih vlasti, Bond je kazao da tijekom ovog posjeta Mostaru to nije planirao već da je glavni razlog njegovog posjeta Mostaru dolazak osam predstavnika trgovinske komore SAD i američkih kompanija u Mostar koji će na gospodarskoj prezentaciji razgovarati i o konkretnim programima suradnje s lokalnih tvrtkama.

Čelnici Mostara Jahić i Tomić istaknuli su da Vlada SAD još uvijek svoju pozornost poklanja Mostaru te da je na ovom sastanku bilo konkretno riječi o nastavku obnove Bulevara, projektima deminiranja i izgradnji Centra za obuku pasa za deminiranje terena na Buni kod Mostara.

Dogradonačelnik Tomić izjavio je da od veleposlanika Bonda očekuje da svojim utjecajem pomogne pri donošenju zakonske legislative koja je na razini federacije i županije, a koja je važna za normalno funkcioniranje grada Mostara, pisalo je u tekstu koji bi, s nekim drugim imenima, mogao vrijediti i danas.

Kopirati
Drag cursor here to close