Dodik

'Priča o MAP-u smišljeno pokrenuta iz Sarajeva'

"To govori o tome da je manipulacija u tom pogledu smišljena, mada meni nije jasno šta je cilj i zašto je to dobro što oni sedam mjeseci onemogućavaju primjenu rezultata izbora", rekao je Dodik novinarima u Banja Luci.
Vijesti / Politika | 16. 05. 2019. u 12:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je političko Sarajevo smišljeno pokrenulo, odmah nakon izbora, priču o Akcijskom  planu za članstvo u NATO /MAP/, da bi se onemogućilo formiranje vlasti.

On je napomenuo da je već mjesecima poznato da je SBB dio vladajuće koalicije, da su sve vrijeme očigledno sinhronizirano odugovlačili, te podsjetio da je već kod prvih razgovora traženo ministarstvo sigurnosti za lidera SBB-a Fahrudina Radončića. 

"To govori o tome da je manipulacija u tom pogledu smišljena, mada meni nije jasno šta je cilj i zašto je to dobro što oni sedam mjeseci onemogućavaju primjenu rezultata izbora", rekao je Dodik novinarima u Banja Luci. 

Dodik je istaknuo da je to odugovlačenje na štetu BiH, koja je za ovo vrijeme izgubila izaslanstvo u Vijeću  Europe, da parlament ne radi, a da je samo Predsjedništvo BiH nastojalo riješiti neka pitanja. 

"Europa je veoma jasno rekla da nema uvjeta za formiranje vlasti. Dakle, MAP nije uvjet za formiranje vlasti", rekao je Dodik. 

Prema njegovim riječima, MAP bi trebao biti e zajednički program, jer ne postoji nacionalni, ni državni. 

"To je napravljeno od prethodnog ministarstva, tu je svašta predviđeno, između ostalog, reforma policije, obaveze koje se traže su potpuno urušavanje ustavnih prava Republike Srpske, to se naravno nije moglo prihvatiti", naveo je Dodik. 

Dodik je naveo da time što se preda plan, to znači da ste opredijeljeni za put ka članstvu u NATO, te ponovio da Srpska jeste za suradnju sa NATO-om, ali ne želi članstvo. 

On je rekao da poziva NATO da se napravi plan neke suradnje u okviru Partnerstva za mir i dogovori šta bi moglo ove godine da se radi. 

"Ako se išta pošalje prema NATO-u mora sadržavati rečenicu da to nije odluka o članstvu, niti preferira članstvo, niti prihvaćanje MAP-a, da se ne bi moglo spekulirati", istaknuo je Dodik, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close