Josip Šimić-Đinđić

Presuda u Sarajevu: Vjerodostojni transkripti o prisluškivanju tužiteljica Jukić i Tadić

Nakon analize dokumenata, istražni organi su konstatirali da se radi o krivotvorini, međutim na kraju se ispostavilo drugačije.
Vijesti / Politika | 11. 06. 2020. u 15:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Sarajevu oslobodio je novinara Josipa Šimića-Đinđića svih optužbi po sedam točaka za produžena krivična djela krivotvorenje javne isprave, lažno predstavljanje i prijevare.

Sud je također potvrdio da su vjerodostojni transkripti o nezakonitom prisluškivanju glavne tužiteljice BiH Gordane Tadić i tadašnje zamjenice predsjednika Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Ružice Јukić.

''Šimić- Đinđić oslobođen po svih sedam točaka optužnice s tim što je točka tri imala ukupno četiri podtočke, pa se u principu radilo o deset krivičnopravnih radnji'', izjavio je njegov odvjetnik Ifet Feraget.

BHRT izvještava kako je u rujnu 2017. godine Žurnal objavio informaciju o uhićenju Šimić-Đinđića zbog kako su tada kazali sumnje da je krivotvorio službene dokumente.

Josip Šimić je Tužiteljstvu BiH dostavio tada dokaze o navodnom prisluškivanju Tadić i Jukić.

Nakon analize dokumenata, istražni organi su konstatirali da se radi o krivotvorini, međutim na kraju se ispostavilo drugačije.

Glavna državna tužiteljica Gordana Tadić tada je sazvala konferenciju za novinare na kojoj je optužila SIPA-u i ministra sigurnosti BiH da je prisluškuju.


Kopirati
Drag cursor here to close