Hakija Meholjić

Preminuo čovjek koji je tvrdio da je Alija prodao Srebrenicu

Vijesti / Politika | 13. 11. 2019. u 08:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Hakija Meholjić 

Hakija Meholjić preminuo je rano jutros u Tuzli, potvrđeno je iz Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

Meholjić je bio ratni načelnik Policijske stanice u Srebrenici i dugogodišnji član Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, ali je isključen iz ove stranke u svibnju ove godine.

Kako je objavio N1, preminuo je od posljedica izljeva krvi u mozak.

Podsjećamo, Meholjić je tvrdio kako je vrh Bosne i Hercegovine, na čelu s Alijom Izetbegovićem, prodao Srebrenicu.

''Na srebreničkoj krvi zaustavljen je rat u BiH. Srebrenica je prodana da bi Sarajevo bilo kanton. Bio sam u srebreničkoj delegaciji 1993. godine u Sarajevu kada nam je Alija Izetbegović predložio da se Srebrenica žrtvuje za Vogošću. To se, nažalost, desilo 1995. godine kada je naše žrtve neko naplatio, ali, i poslije toga je bilo dosta naplaćivanja tragedije srebreničkih Bošnjaka'', tvrdio je Meholjić koji je bio predsjednik SDP-a u Srebrenici i član Odbora za obilježavanje 11. srpnja, dana stradanja Bošnjaka Srebrenice.

Video: Srebrenica prodana od strane Alije Izetbegovica


''Alija Izetbegović je tada 1993. tražio ne da se ubije, nego zakolje 5.000 Bošnjaka u Srebrenici. Bili smo u sarajevskom hotelu Holiday Inn kada sam ustao i pitao ga je li on lud i tko će poubijati toliki narod. Poslije toga čekao se samo povoljan trenutak da se umiješa međunarodna zajednica i to je palo na Srebrenicu. Alija Izetbegović je amenovao da se dozvoli genocid, a Srbi su nasjeli na nešto što je ranije spremano'', tvrdio je u svojim istupima Meholjić.

Kopirati
Drag cursor here to close