Ništa mostarsko

Prekombinirao se Safet Oručević

''SDA odabere svoj kadar, zatim pozove sve druge stranke da podrže taj kadar u ime bosanskog ili građanskog principa, iako iza svega čak ne stoji niti bošnjački princip, nego isključivo osobni i stranački interes'', navodi se u priopćenju...
Vijesti / Politika | 11. 08. 2020. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nema ništa ni mostarsko, ni građansko u onome što deklarativno nude SDA i Safet Oručević'', objavio je BH blok kojeg čine Naša stranka i SDP.

''Nismo ni sumnjali da će nedostajati jeftine kvazipatriotske patetike i da ćemo čitati desetine naručenih članaka da nas sve uvjere kako je SDA spas za ovu državu. SDA će to govoriti otvoreno, koristiti zelenu ljevicu da hvale jedni druge kako se nesebično žrtvuju za interese naroda i države. Svakom dobronamjernom građaninu u Bosni i Hercegovini jasno je da se iza tog, navodno velikog opšteg interesa, krije najprimitivniji lični interes i korist. Nema ništa ni mostarsko, ni građansko u onome što deklarativno nudi SDA. Jasno je to i Safetu Oručeviću jer se, u nedostatku argumenata, ne bi spuštao na nivo najprizemnijih uvreda. Zašto je on promijenio mišljenje, ko je i kako na to uticao, ne želimo špekulirati. 'Veliki meštar' kombinatorike se malo prekombinirao'', navodi se u priopćenju.

Recept je, navode stranke, potpuno isti kao i godinama unazad.

''SDA odabere svoj kadar, zatim pozove sve druge stranke da podrže taj kadar u ime bosanskog ili građanskog principa, iako iza svega čak ne stoji niti bošnjački princip, nego isključivo osobni i stranački interes'', navodi se u priopćenju i dodaje kako nakon toga optuže druge što ne žele slijediti njihovu politiku destrukcije.

''Identičnu situaciju imamo u Mostaru. Nakon što SDA i HDZ duže od dva desetljeća haraju Hercegovinom i Mostarom, sada je krenula kampanja spasa Mostara od strane onih istih koji su ga držali zarobljenim toliko godina. Jedini je problem kako uvjeriti građane da ne vjeruju svojim očima nego SDA-a'', navodi se u priopćenju stranaka koje tvrde kako odbijaju popustiti pritiscima i ucjenama SDA.

''Tako se otkrivaju svi akteri velike SDA mašinerije. Očito uplašeni što niti ogromna medijska mašinerija ne uspijeva ubijediti građane u novo, stotinu puta izigrano, navodno, probosansko ujedinjenje pred izbore traže se krivci. U toj potrazi i pljuvanju svih koji misle drugačije pomažu im ljudi interesno vezani sa SDA. I onda smo krivi mi u BH bloku, krivi su SDP i NS, krivi su Nikšić i Kojović. Otkud im pravo da neće sa SDA, iako u ujedinjenja koja uoči svakih izbora nudi SDA ne vjeruju više ni mala djeca. Mi smo se na bezbroj primjera uvjerili kako SDA uvijek kada može birati između Bosne i Hercegovine i svojih vječitih koalicionih partnera iz HDZ-a, izaberu HDZ. Ne sumnjamo da će opet tako biti i nakon izbora u Mostaru, samo ukoliko budu imali bilo kakvu mogućnost. Zato svi koji su u dilemi da li će na izbore ići na listu sa SDA ili s BH blokom neka idu sa SDA. Nama to ne smeta, zašto bi bilo kome smetalo što mi nećemo. Zato smatramo da ne doliči bivšem gradonačelniku da bude megafon SDA. On bi prvi trebao shvatiti da je bitnije šta će dobiti građani Mostara sa SDA, nego šta će dobiti on osobno'', navodi se u priopćenju.

BH blok tvrdi kako ima svoju viziju Mostara te da ''neće prodati ni interese građana Mostara zbog par fotelja u vlasti na bilo kojoj razini''.

Kopirati
Drag cursor here to close