Čudna jada

Preko 300 imovinskih predmeta čeka novo Gradsko vijeće

Već osam godina u Mostaru ne postoji tijelo koje bi analiziralo probleme grada, donosilo financijske i planske dokumente, kontroliralo rad...
Vijesti / Politika | 21. 08. 2020. u 09:01 Bljesak.info
Mnogi problemi i važne odluke u Gradu Mostaru stavljeni na čekanje

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Preko 300 imovinskih predmeta čeka novo Gradsko vijeće Mostara, potvrdila je za BHRT Radmila Komadina, glavna savjetnica mostarskog gradonačelnika.

Naime, u proteklih osam godina mnogi problemi i važne odluke u Gradu Mostaru stavljeni su na čekanje. Izbori, koji bi trebali biti održani u prosincu, napokon bi mogli donijeti bolje dane u Grad na Neretvi, ali i puno posla novom Gradskom vijeću.

BHRT navodi kako već osam godina u Mostaru ne postoji tijelo koje bi analiziralo probleme grada, donosilo financijske i planske dokumente, kontroliralo rad gradonačelnika i Gradske uprave, na koje je pala većina odgovornosti nakon raspuštanja vijeća.

Irma Baralija, koja je zbog neodržavanja izbora tužila BiH Sudu u Strasbourgu kaže kako je najvažnije da se po konstituisanju novog vijeća donese novi statut grada. Nakon statuta, smatra Baralija, na red bi došli i problemi koji su vidljivi na ulicama Mostara.

''Pustimo visoku politiku, hajde da govorimo zašto nema kanalizacijske mreže, kolektora, zelenih površina...'', kaže Baralija.

Aktivist Marin Bago ističe kako stvari treba vratiti u zakonske okvire.

''Nije smao komunala, to je urbanizam, kultura, sport... Mnoge stvari su se vodile bez ikakve kontrole'', kaže Bago.

Televizija podsjeća kako se novac za kolektore potrošio, a da bez Gradskog vijeća nije bilo nikoga da nadzire provođenje projekta.

''Kolektori sada funkcioniraju s 30 posto kapaciteta. Ulice su bukvalno poplavljene pri jačim padalinama, a fekalije se slijevaju u Neretvu. Zbog komunalnog nereda, podnesene su i krivične prijave protiv Gradske uprave'', navodi BHRT.

Kopirati
Drag cursor here to close